Ekipa Mačve u okviru 23.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenim superligašem. I pored poraza na domaćem terenu u prvom prolećnom kolu stručni štab je zadovoljan prikazanom igrom, ali su svi svesni da u nastavku sezone mora mnogo bolje.

Domaćini su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na Banjici podelili bodove sa ekipom Rada, a rezultat je bio 2:2 (1:1). Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz četiri remija i dvanaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom stadionu pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 0:1 (0:1). Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu završen je trijumfom Zemunaca rezultatom 0:2 (0:1).

Šef stručnog štaba šabačkog superligaša Darko Tešović ističe da je očekuje dobru utakmicu i da je za njegovu ekipu svaki bod veoma bitan:

’’Ako bih mogao da kažem da u nekom negativnom rezultatu ima i dobrih stvari, posmatrajući prethodnu utakmicu, ja moram da priznam da sam zadovoljan sa dosta svari u igri koju su prikazali moji momci. Ali naravno ne stajemo na tome, naš zadatak se zna i imamo jasan cilj. Imaćemo na putu ka ostvarenju tog cilja mnogo teških trenutaka, ali doći će i pobede, svaki bod nam je bitan tako da se za svakog protivnika spremamo na najbolji mogući način. Zemun je značajno promenio ekipu i sigurno je da tu ima dosta dobrih igrača. Poznavajući njihovog trenera biće to jedna dobra utakmica. Sastav ekipe je već poznat, smatram da igrači to treba ranije da znaju, a na treningu do četvrtka svi su imali priliku da se izbore za svoje mesto. Što se tiče kadrovskih problema, Gavrić je dobio udarac u koleno i sigurno neće igrati, kartone nemamo, tako da su svi igrači u konkurenciji i orni za igru.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Zemuna i Mačve igra se sutra, u subotu 23.februara 2019.godine, sa početkom u 13:00 časova.

FOTO: fkmacva.com