Najbolji igrač 22.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Filip Stuparević, asistent i dvostruki strelac za ekipu Voždovca u ubedljivoj pobedi nad ekipom Napretka u Beogradu.

Mečevima 22.kola nastavljeno je takmičenje u okviru Super lige Srbije, a postignuti rezultati su uglavnom bili u skladu sa očekivanjima. Nerešenim rezultatom završeni su dueli Proletera i Radnika, kao i Rada i Zemuna. Do važnih pobeda stigle su ekipe Crvene zvezde, Radničkog, Partizana, Mladosti, Dinama i Voždovca. Ekipa sa Dušanovca bila je izuzetno dominantna u duelu sa kruševačkim Napretkom, a najzaslužniji za ubedljiv trijumf bio je mladi Filip Stuparević. On je pružio izuzetno dobru partiju, sjajno se kretao i sarađivao sa saigračima, a pored dva postignuta pogotka upisao je i jednu asistenciju. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Ekipa Voždovca je od starta krenula odlučno ka golu Kruševljana i veoma brzo stigla do vođstva. Nakon kornera koji je izborio Filip Stuparević, a koji je odlično izveo Lazar Arsić, najviši u šesnaestercu gostiju bio je Miloš Mihailov i preciznim udarcem glavom matirao golmana gostiju. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak domaćeg tima, jer je u 19.minutu mrežu Kruševljana zatresao i Filip Stuparević. Nakon lukavo izvedenog slobodnog udarca lopta je stigla do mladog napadača koji je izbio sam ispred golmana gostiju i majstorski poslao loptu iza njegovih leđa. Već u 22.minutu susreta ’’zmajevi’’ su stigli do nedostižne prednosti nakon prodora Filipa Stuparevića po desnoj strani i idealnog centaršuta ka Alenu Mašoviću koji je sa nekih sedam-osam metara rutinski zatresao mrežu rivala. U drugom delu igre gosti su u nekoliko navrata uspeli da priprete, ali je jedini pogodak postigao domaći tim. Igrao se 68.minut susreta kada je Predrag Sikimić oduzetu loptu precizno i pravovremeno poslao ka brzonogom Filipu Stupareviću koji je u trku uspeo da se oslobodi čuvara i loptu pošalje iza leđa golmana gostiju. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa je ekipa Voždovca stigla do tri veoma važna boda u borbi za plasman u plej-of.


FOTO: fkvozdovac.rs

Filip Stuparević (18) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za beogradski Rad. Za ekipu Voždovca nastupa od jula 2016.godine, a ove zime prodat je engleskom premijerligašu Votfordu. Do kraja aktuelne sezone nastupaće za ’’zmajeve’’ kao pozajmljeni igrač. Na 18 ovosezonskih superligaških nastupa postigao je 6 pogodaka. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-17, U-19, U-21).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: