Đurđević: Ovo je za nas apsolutno novi početak, na svim nivoima

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1317

Ekipa Zemuna u okviru 22.kola Super lige Srbije gostuje na Banjici gde će odmeriti snage sa domaćom ekipom Rada. Gosti su i pored velikih promena u igračkom kadru zadovoljni urađenim tokom priprema, pa sa optimizmom ulaze u nastavak borbe za opstanak u elitnom rangu.

Domaćini su ove sezone ostvarili 4 pobede, uz 4 remija i 13 poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili samo 3 pobede, uz 6 remija i 12 poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. Prethodni duel ova dva tima odigran jesenas u Zemunu završen je pobedom domaćeg tima rezultatom 1:0 (0:0).

Šef stručnog štaba zemunskog tima Dejan Đurđević istakao je da je zadovoljan pripremama i novim pojačanjima svog tima, iako je klub u prethodnom periodu imao dosta turbulencija:

’’Prošli smo kroz dosta turbulentan period od kraja prošle polusezone do početka ove. Кlub se nalazi u specifičnoj situaciji, a imali smo i ogroman odliv igrača, od čak 14 fudbalera. Neki su imali slobodu da odu, u smislu ugovora, neki nisu zadovoljili kriterijume. Prelazni rok smo radili u hodu, što je užasno teško, ali nismo gubili vreme već smo otišli na pripreme i u jednim idealnim uslovima odradili sve što je potrebno i čekali da se pojačamo u finišu prelaznog roka. Sa onim što imamo od igračkog kadra idemo u ’’rat’’, a ja sam veoma zadovoljan urađenim poslom u prethodnim nedeljama. Očekivanja su davno zacrtana, to je opstanak u ligi. Ovo je za nas apsolutno novi početak, na svim nivoima. Faktički smo u fazi stvaranja novog tima. Ne pripremamo se samo za utakmicu sa Radom, već za naš definitivni cilj, a to je opstanak. Rad je kao rival uvek nezgodan, gradski derbi i prva utakmica u novoj polusezoni koja je uvek neprijatna, i za njih i za nas. Veći je pritisak na njima jer igraju kod kuće, a i oni u prolećni deo ulaze sa dosta novih igrača i nepoznanica. Siguran sam da neće biti lako, ali i ubeđen posle onoga što sam video na pripremama da imamo pokriće za najviše ambicije pred utakmicu na Banjici. Pozvao bih navijače da dođu na utakmicu i podrže nas, značilo nam je i prošle polusezone svaki put kada su oni bili uz nas, jer su pravi navijači uvek uz klub kada je teško, naši su to već pokazali.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Rada i Zemuna igra se sutra, u nedelju 17.februara 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte