Ekipa Napretka u prvom susretu 22.kola Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Kruševljani već više od šest godina nisu slavili u duelima sa ’’zmajevima’’, na Dušanovcu su samo jednom stigli do boda, pa u ovaj meč ulaze sa mnogo motiva.

Domaćini su ove sezone igrali ispod očekivanog nivoa ostvarivši samo 5 pobeda, uz 4 remija i 12 poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili 8 pobeda, uz 9 remija i samo 4 poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima odigran u Kruševcu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović istakao je da je ekipa pretrpela promene, da uslovi za rad tokom priprema nisu dozvolili da ekipa u sezonu uđe maksimalno spremna, ali da veruje da će se vrlo brzo formirati željena igra:

’’Voždovac nama ne leži, dve teške utakmice smo igrali u Beogradu protiv njih od kako sam ja u Kruševcu, bile su teške i nezgodne. Najveći protivnik tamo je teren. Spremamo se najbolje što možemo u okolnostima u kojima se nalazimo. Voždovac je jako kvalitetan tim, sa igračima koji igraju dugo zajedno, možda sada imaju najbolji tim od kako su u Super ligi, pa neće biti lako. Ostali smo bez šest igrača, došla su šestorica novih, ali većina klubova ima iste probleme. Sve je manje kvalitetnih igrača u Srbiji i onda ih morate sami praviti i razvijati. Kvalitetni igrači idu u dva kluba u zemlji, koji drže monopol, jer žive na državnom budžetu. Oni mogu da se ponašaju kako hoće, a mi drugi kako možemo. Napredak je učinio maksimalno što je mogao i u narednih tri-četiri kola će Napredak uspeti da formira igru, jer nam vremenski uslovi to nisu dozvolili u pripremnom programu. Sve snage moraju biti usmerene u to da izdržimo prvih nekoliko kola.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Voždovca i Napretka igra se danas, u petak 15.februara 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fknapredak.rs