Nakon dvomesečne zimske pauze ovog vikenda su na programu svi mečevi 22.kola Super lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2018/19. Bićete u prilici da pratite direktan televizijski prenos čak četiri izuzetno zanimljiva susreta, i to: Voždovac – Napredak, OFK Bačka – Partizan, Crvena zvezda – Vojvodina i Rad – Zemun.

VOŽDOVAC – NAPREDAK (petak 15.februar, 17:00 časova, TV Arena sport 1)

Prvi meč 22.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Kruševljani već više od šest godina nisu slavili u duelima sa ’’zmajevima’’, na Dušanovcu su samo jednom stigli do boda, pa u ovaj meč ulaze sa mnogo motiva. Domaćini su ove sezone igrali ispod očekivanog nivoa ostvarivši samo 5 pobeda, uz 4 remija i 12 poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili 8 pobeda, uz 9 remija i samo 4 poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima odigran u Kruševcu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport, sa početkom u 17:00 časova.

OFK BAČKA – PARTIZAN (subota 16.februar, 13:00 časova, TV Arena sport 1)

Subotnji program u okviru 22.kola Super lige Srbije otvara duel u Bačkoj Palanci između ekipe OFK Bačka i gostiju iz Beograda, ekipe Partizana. Ne tako davno domaći tim je na svom stadionu uspeo da ’’otkine’’ bod crno-belima, pa treba očekivati snažan otpor ’’plavih’’. Domaćini su ove sezone ostvarili samo 4 pobede, uz 6 remija i 11 poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili 12 pobeda, uz čak 8 remija i jedan poraz, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima odigran jesenas u Humskoj završen je pobedom crno-belih rezultatom 1:0 (0:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport, sa početkom u 13:00 časova.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA (subota 16.februar, 16:00 časova, TV Arena sport 2)

Derbi meč 22.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Prema tradiciji i ovosezonskoj formi jasno je ko je favorit, ali treba očekivati veliku borbenost i motivisanost igrača novosadskog tima. Domaćini su tokom jesenje polusezone ostali neporaženi, uz čak 19 pobeda i 2 remija, pa sa 59 bodova na svom kontu čvrsto drže 1.mesto na tabeli. Gosti su jesenas igrali ispod očekivanog nivoa ostvarivši samo 7 pobeda, uz 7 remija i 7 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima odigran jesenas u Novom Sadu završen je pobedom beogradskog tima, a rezultat je bio 1:4 (1:2). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na drugom programu TV Arena sport, sa početkom u 16:00 časova.

RAD – ZEMUN (nedelja 17.februar, 14:00 časova, TV Arena sport 1)

Jedan od najzanimljivijih susreta 22.kola Super lige Srbije igra se na Banjici gde domaći Rad dočekuje gradskog rivala, ekipu Zemuna. Mečevi ova dva tima uvek su izuzetno borbeni i zanimljivi, borba za opstanak se zahuktava, pa treba očekivati odličnu utakmicu. Domaćini su ove sezone ostvarili 4 pobede, uz 4 remija i 13 poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili samo 3 pobede, uz 6 remija i 12 poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. Prethodni duel ova dva tima odigran jesenas u Zemunu završen je pobedom domaćeg tima rezultatom 1:0 (0:0). Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport, sa početkom u 14:00 časova.