Lučanska Mladost je započela pripreme za prolećni nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije, a uskoro sledi i odlazak u Tursku gde će ekipa Nenada Milovanovića odigrati veći broj kontrolnih mečeva.

Prozivkom igrača, a zatim i prvim treningom, otpočele su pripreme fudbalera Mladosti za predstojeću prolećnu polusezonu. Na startu okupljanja održana je i konferencija za štampu, a prisutnima se obratio šef stručnog štaba plavo-belih Nenad Milovanović koji je izneo svoja očekivanja i upoznao sve sa planovima vezanim za pripremni period.

Tokom pripremnog perioda ekipa Mladosti će odigrati veći broj kontrolnih utakmica, a prvi susret na pripremam u Turskoj planiran je za 21.januar kada će se Lučanci sastati sa ekipom Kapošvar Rakočija. Potom slede mečevi sa Hermanštadom (24.januar), Vorsklom (27.januar), Desna Černigovim (30.januar), dva duela sa ruskim prvoligašima Arsenal Tulom (31.januar) i Orenburgom (3.februar), a pred povratak u Srbiju sa kazahstanskim Kajsarom (7.februar).

Na startu prolećne polusezone koji je zakazan za 16.februar ekipa Mladosti će u okviru 22.kola Super lige Srbije biti gost šabačke Mačve.