Beogradski Rad je nakon više od tri nedelje pauze započeo pripreme za prolećni deo šampionata, a cilj je opstanak u ligi.

Radno je danas bilo na beogradskoj Banjici gde su stručni štab i igrači superligaša Rada započeli proces pripreme za prolećnu polusezonu. Okupljene prvotimce pozdravili su generalni direktor kluba Uroš Tošić i šef stručnog štaba Dragan Stevanović koji su im poželeli puno sreće u nastavku šampionata. Oni su izneli i plan rada ekipe tokom pripremnog perioda, kao i raspored kontrolnih mečeva koji će biti odigrani u predstojećim nedeljama.


Ekipa će prvih petnaestak dana trenirati u Beogradu, na svom stadionu, a tokom naredna tri-četiri dana obaviće se i svi neophodni lekarski pregledi i testiranja. Do druge faze priprema radiće se na fizičkoj spremi, a biće odigrana i dva kontrolna meča sa ekipama Metalca (23.januar) i Bežanije (26.januar). Ekipa će od 27.januara trenirati u Turskoj, a plan je da akcenat bude na taktičkim zadacima i odigravanju većeg broja kontrolnih mečeva sa kvalitetnim protivnicima. Dogovoreni su susreti sa ruskim drugoligašem Spartakom, danskim Esbjergom i slovenačkim Celjem, a planirana je i generalna proba za 9.februar za kraj priprema u Turskoj.


Sa Banjice su tokom pauze otišli Ljubinković, Marinković i Ajković, a verovatno će još neki igrači otići iz kluba. Planirana su adekvatna pojačanja u svim linijama tima, a detali će se znati najverovatnije do 15.januara do kada bi trebalo da budu okončani pregovori. Vraća se i nekolicina igrača koji su tokom jesenjeg dela sezone bili na pozajmicama, pa će i oni biti priključeni radu tokom prve faze priprema.