Ekipa Mačve je danas započela pripreme za prolećni nastavak šampionata, a cilj je da se u godini velikog jubileja ostvari plasman u plej-of fazu takmičenja.

Šabački superligaš danas je zvanično otpočeo pripreme za nastavak takmičarske sezone, brojniji ne samo kada je u pitanju igrački, nego i stručni kadar. Okupljene igrače, kao i predstavnike medija najpre je pozdravio predsednik fudbalskog kluba Mačva, gospodin Ivica Kralj, a potom i šef stručnog štaba Darko Tešović.

U godini u kojoj klub slavi značajan jubilej, stotinu godina postojanja i rada, predsednik Ivica Kralj ističe da će dobri rezultati biti na prvom mestu, i da su ka tome usmerene ambicije celog kluba:

’’Kao i prethodnih godina, tako i ovoga puta ne menjamo u značajnoj meri ekipu. Odlazaka u ovoj polusezoni još uvek nije bilo, što ne znači da ih neće biti, jer je i ovoga puta za pojedine igrače zainteresovano nekoliko inostranih klubova. Što se tiče dolazaka, za sada je novjalija u klubu Marko Mijailović, koji igra na poziciji desnog štopera i beka, a takođe su se vratili i igrači koji su bili na pozajmicama. Neki igrači će ostati, neki takođe ponovo biti prosleđeni u druge sredine, jer je za njih naravno najbitnije da igraju i budu što spremniji za leto. Očekujem jednu uspešnu polusezonu, što znači pre svega stabilizaciju rezultata, a imamo i ambiciju da pokušamo da se domognemo plej-ofa. Verujemo da imamo snage i kvaliteta za tako nešto. U narednih šest meseci takođe ćemo pokušati da afirmišemo još nekoliko mladih igrača koji će u nekom narednom periodu biti nosioci igre Mačve. Pozivamo navijače da i u nastavku sezone budu velika podrška sa tribina i igrače da se na najbolji mogući način oduže šabačkoj publici.’’


FOTO: fkmacva.com

Prisutnima se potom obratio i šef stručnog štaba Šapčana Darko Tešović koji je takođe istakao da neće biti velikih promena u igračkom kadru, kao i da je glavni cilj plasman u plej-of:

’’Naš klub ima dobar igrački kadar i mislim da neće biti nekih velikih promena. Ukoliko možemo da zaista pojačamo neke pozicije u ekipi, to ćemo i učiniti. Doveli smo Marka Mijailovića iz Bežanije koji može da odgovori na dve pozicije u ekipi i to je ono što nam je trebalo u ovom delu sezone koja je za nama. Sve ostalo je na mestu i ja njima nemam šta da dodam, sem da budu vredni i radni, jer samo na taj način mogu stići do našeg zajedničkog cilja, a to je da igramo plej-of. Možda to deluje nerealno za mnoge ljude, ali mi smo sportisti i ja ispred svojih igrača verujem da to možemo. Kompletirali smo stručni štab, nedostajalo je nekoliko trenera kada sam preuzeo funkciju šefa stručnog štaba. Za jedan ozbiljan rad i napredak potrebni su i kvalitetni i ozbiljni treneri. Došli su momci koji žele da rade i da napreduju, uz naravno pomoćnog trenera Dragoslava Kostića koji je sa mnom od prvog dana. Sigurno nas očekuje još bolji rad i što se tiče igrača, jer ovo je sport u kojem nikada ne znate sve i uvek možete da naučite mnogo.’’


FOTO: fkmacva.com

Kapiten crveno-crnih Filip Pejović je istakao da njegovi saigrači i on u pripremni period ulaze potpuno spremni i orni za što kvalitetniji rad, sa zajedničkim ciljem da se domognu plej-ofa:

’’U godini kada slavimo vek postojanja, svi imamo ambiciju da napravimo korak više i da pokušamo da izborimo mesto u plej-ofu. Sve će zavisiti od naših pruženih igara na terenu, zato moramo što bolje da se pripremimo. Rasploženje i atmosfera u svlačionici su izuzetni i to je ono što našu ekipu krasi već godinama, jer smo svi već dugo zajedno. To nas drži i kada je težak period i daje snagu da ga prebrodimo i ponovo počnemo sa dobrim rezultatima i uspesima. Navijačima poručujem da imaju veru u nas i nadam se da će u nastavku sezone biti brojniji i na mečevima koje igramo u Šapcu sa protivnicima koji nisu toliko atraktivni, kao što je to slučaj kada dočekujemo Partizan ili Crvenu zvezdu.’’

Novajlija u redovima Mačve, Marko Mijailović, ponikao je u Zvedinoj školi fudbala i prošao sve selekcije Srbije od U-16 do U-20. U Mačvu je došao iz FK Bežanija, a tokom svog obraćanja je istakao da se sa trenerom Tešovićem poznaje od ranije, što je bilo presudno da nstavi karijeru u Šapcu:

’’Trener Tešović me poznaje od ranije, došao sam na razgovor i drago mi je što sam u klubu koji je stabilan superligaš. Mačva ima velike ambicije, to je klub koji ima i brojnu publiku na svom stadionu. Pored Partizana i Crvene zvezde najviše pratim aktivnosti Mačve. Sve te stvari su presudile da karijeru nastavim u Šapcu i da dam svoj doprinos u ostvarenju zajedničkih ciljeva.’’


FOTO: fkmacva.com

Prvom timu priključili su se iz omladinskog pogona Zoran Zejić i Marko Dželebdžić, a kao što je pomenuto stručni štab su pojačali trener prvog tima Dejan Grujić, trener golmana Vladimir Ćirić i kondicioni trener Stefan Petrović.

Crveno-crni će prvi deo priprema odraditi u Šapcu, a potom ih očekuju pripreme u bugarskom gradu Burgas, od 27.januara do 08. februara, gde će odigrati četiri pripremne utakmice. Prvi prijateljski susret u pripremnom periodu zakazan je za 24.januar sa ekipom Teleoptika u Zemunu.

Nastavak superligaškog takmičenja zakazan je za 16.februar kada Šapčani u okviru 22.kola dočekuju ekipu Mladosti iz Lučana.

FOTO: fkmacva.com