Beogradski Voždovac je danas započeo pripreme za nastavak superligaškog takmičenja, a nakon prozivke je odrađen i prvi trening.

Fudbaleri Voždovca okupili su se danas na svom ’’krovu’’ i započeli pripreme za nastavak sezone u Super lige Srbije. Šef stručnog štaba Dragan Aničić izvršio je prozivku igrača koje na proleće očekuje borba za plasman u plej-of fazu. Prozivci je prisustvovalo 23 igrača, i to:

Golmani: Ilić Marko, Кnežević Marko, Кaradžić Mihajlo;
Igrači: Кovačević Bojan, Purtić Stefan, Mihajlov Miloš, Jovanović Marko, Pavlović Miloš, Nišić Jovan, Ćirković Nikola, Duronjić Borko, Mašović Alen, Zličić Lazar, Luković Andrija, Mikić Nikola, Maksimović Igor, Stuparević Filip, Janjić Vasilije, Milutinović Zoran, Sikimić Predrag;
Igrači priključeni iz omladinskog pogona: Tešić Stefan (2001), Vuković Novak (2001), Đorđević Rastko (2001), Stoisavljević Dragan (2003).

Šef stručnog štaba FК Voždovac, Dragan Aničić, pozdravio je sve igrače na okupljanju i dodao da su ambicije kluba sa reputacijom kakvu imaju Voždovčani uvek najveće moguće:

’’Ovo su prve kompletne pripreme koje ću odraditi sa ekipom, jer sam došao u klub na pola sezone koja je bila u jeku. Planiramo da se borimo za mesto u plej-ofu, to je ono što ovaj klub zaslužuje. Igračima sam poželeo dobro zdravlje i preneo želju da odnos prema klubu i obavezama dignemo na maksimalan nivo. Sa pojačanjima koja planiramo da dovedemo promenićemo krvnu sliku ekipe i nadam se u nastavak sezone ući sa novim elanom i visokim ambicijama. Voždovac će opet biti prepoznatljiv klub po svojoj igri.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Sportski direktor, Goran Grkinić,  takođe je pozdravio igrače i kolektiv kluba i dodao je da je klub na dobrom putu i da dokazuje da sistemskim radom dolazi do rezultata, što je pokazao i transfer supertalentovanog Filipa Stuparevića u engleski Votford:

’’Svi znate da smo imali jesen koja ne zadovoljava apetite kluba kakav je Voždovac. Jednostavno je došlo do prirodnog pada u igri nakon nekoliko dobrih sezona, ali u narednom periodu trudićemo se da se vratimo na mesto koje zaslužujemo. Dosta igrača je napustilo Voždovac, a u dogovoru sa šefom stručnog štaba fokus je na dovođenju levog beka, agilnog zadnjeg veznog igrača, kao i kvalitetnog krila. Već nas je pojačao iskusni Predrag Sikimić sa kojim ćemo u napadu biti mnogo opasniji. Želeo bih da istaknem ponos u klubu zbog pozivanja Andrije Lukovića u A selekciju reprezentacije Srbije. Transfer Filipa Stuparevića, kao i transferi koje je prethodnih godina klub napravio, govore o tome da se kod nas sistemski pristupa razvoju igrača i mi već sada imamo spreman četvorogodišnji plan funkcionisanja prvog tima i omladinskog pogona.’’

Iskusni kapiten Miloš Pavlović optimista je pred nastavak sezone i poziva saigrače na maksimalan fokus i ostvarivanje najviših ciljeva:

’’Borba za plej-of ne dolazi u pitanje nijednog momenta, imamo snage da se kao ekipa dignemo i napravimo odlične rezultate, u to ne sumnjam. Uprava i šef stručnog štaba rade na dovođenju pojačanja, imamo sve uslove za kvalitetan rad. Ovo će biti prve kompletne pripreme koje ćemo proći sa šefom Aničićem, ne sumnjam da ćemo napraviti odlične rezultate, ako primenimo njegovu filozofiju igre. Ostavljamo iza sebe jesenji deo šampionata takav kakav je bio, okrećemo se novim izazovima  i nestrpljivo čekamo početak drugog dela sezone.’’

Ekipa Voždovca će prvu fazu priprema obaviti u Beogradu gde će odigrati i dve prijateljske utakmice koje su zakazane za 23. i 26.januar. Nakon toga ’’zmajevi’’ putuju u Antaliju gde će boraviti od 27.januara do 8.februara i gde će odigrati četiri kontrolna meča sa sledećim rivalima:

30.januar – Leh (Poljska)
02.februar – Sonderjisk (Danska)
04.februar – Šonan Belmare (Japan)
06.februar – Pohang Stilers (J.Кoreja)

Prolećni deo šampionata Voždovac počinje 16.februara kada na svom terenu dočekuje ekipu Napretka iz Кruševca.

FOTO: fkvozdovac.rs