Okupljanjem i prozivkom igrača ekipa Radničkog iz Niša započela je pripreme za nastavak šampionata.

Današnjom prozivkom koju je na stadionu ’’Čair’’ izvršio šef stručnog štaba Nenad Lalatović fudbaleri Radničkog su započeli pripreme za prolećni deo sezone. U ovu fazu ulaze sa druge pozicije i sa velikim ambicijama, a čekaju ih i izazovi u Kupu Srbije gde su izborili plasman u četvrtfinale.

Što se tiče igračkog kadra ekipu su za sada napustili Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić, dok su novajlije Petar Petrović i Nikola Čumić. Na prozivci nije bilo Nikole Drinčića, Borivoja Ristića i Riote Nome. Drinčiću i Ristiću su istekli ugovori, ali se očekuje da obojica produže saradnju sa Radničkim nakon sastanka sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom, dok će Noma kasniti nekoliko dana iz Japana zbog problema sa alergijom.

Radnički će do 23. januara trenirati u Nišu, a onda sledi odlazak u turski Belek, gde će se kao i prošle godine obaviti glavni deo priprema.


FOTO: fkradnickinis.rs

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović je predstavnicima medija izneo detaljan plan priprema i još jednom istakao da mu je drago što je ostao u Nišu:

’’Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ostao trener Radničkog i što ćemo se svi zajedno radovati novim uspesima našeg kluba. Ugovor sam produžio pre svega zbog velike želje da nastavim sa Tončevom i Radničkim ono što sam započeo u jesenjem delu prvenstva. U prvom delu sezone krenuli smo u ispisivanje nove istorije Radničkog i planiramo da nastavimo sa tim i u budućnosti. Moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva, je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija veoma jaka. Iskreno, imao sam ozbiljnu ponudu iz inostranstva, išao samo tamo i na pregovore,  ali je prevagnula moja želja da ostanem uz porodicu i da u Nišu završim započeti posao. Кada je reč o igračkom kadru, moram da kažem da će tu doći do određenih promena. Biće i odlazaka i dolazaka, a meni je trenutno najvažnije da sastanak Ivice Tončeva i Nikole Drinčića bude uspešan i da Drinčić ostane ovde do kraja sezone. To je jedan od najboljih igrača lige, koji nam je od izuzetne važnosti i naše najveće pojačanje biće njegov ostanak u Nišu. Što se tiče samih priprema, mi ćemo danas odraditi kompletne lekarske preglede, a od sutra krećemo sa trenizima dva puta dnevno. Pre podne će se raditi na fizičkoj spremi, a popodne ćemo raditi sa loptom. Zbog loših vremenskih uslova prinuđeni smo da treniramo u balonima, a iskoristio bih ovu priliku da pozovem grad Niš da nam pomogne da dobijemo jedan moderan pomoćni teren sa veštačkom travom, koji bi nam koristio baš po ovakvim uslovima. Trudićemo se da do odlaska u Tursku odigramo dve kontrolne utakmice, a od 23. januara smo  u Beleku gde ćemo imati sve što nam je potrebno da u najboljem svetlu dočekamo nastavak takmičarske sezone.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović govorio je o prelaznom roku koji traje do 31. januara:

’’Za sada smo doveli Nikolu Čumića i Petra Petrovića, krilne igrače od kojih očekujemo da opravdaju očekivanja u dresu Radničkog. Ovih dana ćemo dovesti i jednog proverenog fudbalera na poziciji desnog beka, čije ime još uvek ne bih otkrivao, a očekujem da će predsednik Tončev dogovoriti nastavak saradnje sa Drinčićem i Ristićem i da će nam se oni već sutra pridružiti. Potreban nam je i jedan ofanzivni vezni igrač, klasična ’’desetka’’. Sa jednim smo u poodmakloj fazi pregovora, tako da narednih dana možete očekivati novajliju i na toj poziciji.’’

FOTO: fkradnickinis.rs