Nakon gotovo mesec dana odmora takmičarski pogon Partizana upalio je motore i započeo proces zimskih priprema za prolećni nastavak šampionata.

Današnjim okupljanjem u sportskom centru Teleoptik započeo je proces priprema ekipe Partizana za nastavak šampionata. Kao i prethodnih sezona najpre su obavljeni neophodni lekarski pregledi i testiranja, nakon čega je u velikoj sali ’’Zemunela’’ obavljena i prozivka igrača.


FOTO: partizan.rs

FOTO: partizan.rs

Igrače su pozdravili i poželeli im srećnu narednu polusezonu – predsednik kluba Milorad Vučelić, potpredsednik prof. dr Vladimir Vuletić, članovi UO (Dragoljub Trailović, dr Zoran Rajić, Milomir Gligorijević), generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i šef struke Zoran Mirković sa kompletnim stručnim štabom.


FOTO: partizan.rs

Nakon uvodnih pozdravnih beseda, igrači su otišli u svlačionicu i potom je usledio prvi ovogodišnji izlazak na teren. Na spisku za početak priprema našla su se imena sledećih igrača:

Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Aleksandar Popović, Filip Kljajić, Svetozar Marković, Miroslav Vuličević, Luka Cucin, Nemanja G. Miletić, Nemanja R. Miletić, Slobodan Urošević, Zoran Tošić, Bojan Ostojić, Nebojša Kosović, Saša Ilić, Danilo Pantić, Marko Janković, Zlatan Šehović, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Jovan Kokir, Nemanja Nikolić, Đorđe Ivanović, Gabrijel Enake, Mark Valiente, Goran Zakarić, Aleksandar Šćekić, Filip Stevanović, Strahinja Pavlović, Bojan Balaž.

Prozivci nisu prisustvovala dvojica prvotimaca, Rikardo Gomeš koji je dobio produženi odmor i Armin Đerlek koji je izostao iz zdravstvenih razloga.


FOTO: partizan.rs

FOTO: partizan.rs

Sve do 25.januara takmičarski pogon će treninge obavljati na ’’Zemunelu’’, po ranije utvrđenom rasporedu, nakon čega će se kompletna ekspedicija preseliti u Belek (Turska). Baza u Beleku biće hotel Sueno Lux, a treninzi će se obavljati na obližnjim terenima. U Turskoj će puleni Zorana Mirkovića boraviti do 8.februara, za kada je planiran povratak u Beograd.

Ugovoreni su i pripremni mečevi, koji će biti odigrani po sledećem rasporedu:

– 28. januara 2019. protiv Slovana iz Libereca (Slovačka);
– 31. januara 2019. protiv Krakovije iz  Krakova (Poljska);
– 3. februara 2019. protiv Šahtjora iz Donjecka (Ukrajina);
– 6. februara 2019. protiv ekipe Krila Savjetov (Rusija);
– 7. februara 2019. protiv Mladosti iz Doboja (Republika Srpska)
(NAPOMENA: Satnice početaka mečeva još uvek nisu precizirane)

Prolećni deo sezone ekipa Partizana započinje 16.februara utakmicom sa ekipom OFK Bačka u Bačkoj Palanci u okviru 22.kola Super lige Srbije.

FOTO: partizan.rs