Danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Super lige i Prve lige Srbije na kojoj su bili prisutni svi članovi, a kojom je predsedavao predsednik Zajednice, gospodin Dragomir Lazović.

Predsednik Lazović je istakao da je ponosan na funkcionisanje i rad Zajednice u prethodnom periodu, te da je pored konstantnog napretka Super lige Srbije najveći pomak učinjen u organizaciji i podizanju kvaliteta Prve lige Srbije.

Usvojen je izveštaj direktora Super lige Srbije, gospodina Vladimira Bulatovića, o proteklom delu takmičenja, koji je konstatovao primetan napredak u samoj organizaciji utakmica i zalaganju klubova, dok je sa druge strane primetan porast upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i negativno ponašanje pojedinih trenera i rukovodstava klubova. Takođe, izveštaj o proteklom delu takmičenja podneo je i komesar za takmičenje Prve lige Srbije, gospodin Aleksandar Pivić, koji je uzimajući u vidu činjenicu da je ovo prva sezona po novom sistemu takmičenja u Prvoj ligi Srbije, identičnom kao i u Super ligi Srbije, istakao zadovoljstvo načinom pristupa i prilagođavanja većine klubova učesnika u takmičenju. U smislu bezbednosti izveštaj je podneo gospodin Svetislav Radosavljević, komesar za bezbednost u Super ligi Srbije, koji je naglasio da je bezbednost učesnika i gledalaca povećana, a smanjen broj utakmica visokog rizika, kao i da, između ostalog, na do sada odigrane 344 utakmice u obe lige nije bilo većih problema u ovom segmentu.

Generalni sekretar Zajednice, gospodin Darko Ramovš, podneo je Izvršnom odboru izveštaj o poslovanju  koje je ocenio kao pozitivno i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim poslovnim rezultatima. Istovremeno je najavljeno otvaranje novih poslovnih mogućnosti u smislu obezbeđivanja naslovnog sponzora Super lige, produkcije fantazi video igrice Super lige Srbije, kao i izradu zvanične mobilne aplikacije Super lige i Prve lige Srbije. Članovima Izvršnog odbora prezentovani su i izveštaji o učešću predstavnika Zajednice u međunarodnim okvirima, aktivna saradnja sa drugim ligama u Evropi, a posebno rad u okvirima udruženja ’’European leagues’’ čiji je Zajednica dugogodišnji član.

U posebnom delu sednice učešće su uzeli i predstavnici FK Partizan, potpredsednik Vladimir Vuletić i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, koji su članovima Izvršnog odbora obrazložili svoje argumente vezane za žalbu FK Partizan upućenu na regularnost utakmice 21.kola FK Partizan - FK Mačva i odluku direktora takmičenja Super lige Srbije po toj žalbi.

Takođe, predstavnici FK Partizan podenli su zvaničnu inicijativu za uvođenje VAR tehnologije u Super ligi Srbije.