Na klupi fudbalskog kluba Radnik iz Surdulice došlo je do smene, a umesto dosadašnjeg šefa stručnog štaba Milorada Kosanovića tu funkciju će u nastavku sezone obavljati Bratislav Živković.

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice prekinuo je saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Miloradom Kosanovićem, a za upražnjeno mesto na klupi brzo su pronašli adekvatnu zamenu. Danas je u prostorijama kluba predstavljen novi strateg, Bratislav Živković, koji je do nedavno vodio ekipu Voždovca. On će rad sa ekipom započeti već u ponedeljak, kada će se obaviti prozivka igrača, a to će ujedno biti i početak zimskih priprema.

Prisutnim predstavnicima medija prvi se obratio predsednik kluba Stanislav Tončev koji je istakao da je velika prednost mladog stručnjaka što potiče iz tog dela Srbije i poznaje tamošnji mentalitet, kao i da je saradnja planirana na duži rok. On je potom dodao i da je trener Živković već duže vreme želja uprave kluba i da su se tek sada stekli uslovi za to:

''Veliko mi je zadovoljstvo što smo doveli trenera Živkovića čiji rad pratimo već duže vreme, i evo tek sada se otvorila mogućnost za našu sportsku saradnju.''

Prisutnima se potom obratio i novi šef stručnog štaba koji je istakao da će mnogo toga zavisiti od predstojećeg prelaznog roka i rada na pripremama, kao i da očekuje da ekipa na proleće krene što agresivnije i žešće u borbu za dobar plasman:

''Izuzetno mi je drago što sam među prijateljima ovde i što sam dobio poverenje ljudi koji ulažu velike napore da Surdulica i ovaj deo Srbije ima jednog superligaša. Došao sam u klub koji polako, ali sigurno, laganim koracima, stiče autoriret u Super ligi i koji ima velike ambicije da u narednom periodu zadrži status superligaša. Što se tiče mojih prvih koraka ovde, najpre moramo poraditi na formiranju tima i dovođenju novih igrača, trebaće nam pet ili šest kvalitetnijih igrača. Što se tiče priprema, one moraju biti odrađene onako kako treba i da već u prvo kolo nakon ove zimske pauze uđemo što agresivnije i žešće i u startu napravimo jedan dobar rezultat. Ja nisam neko ko daje bombastične izjave i obećanja. Ja ću svoju energiju preneti igračima, i ako budemo uspeli da dovedemo adekvatna pojačanja, verovaćemo u zajednički uspeh.''

Bratislav Živković (46) je rođen u Leskovcu, a tokom igračke karijere nastupao za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, italijansku Sampdoriju, Obilić i BASK. Bio je i član nacionalnog tima SR Jugoslavije za koji je zabeležio šest nastupa. Trenersku karijeru započeo je u Crvenoj zvezdi gde je radio kao pomoćni trener, zatim je isti posao obavljao i u belgijskom Lirsu, da bi nakon toga dve i po godine proveo na mestu šefa stručnog štaba beogradskog superligaša Voždovca.

FOTO: fk-radnik.com