Ekipa OFK Bačka u okviru 21.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika. Gosti se i pored kadrovskih problema nadaju pozitivnom rezultatu i najavljuju veliku borbu za bodove.

Gostujući tim u ovaj meč ulazi sa željom da u poslednjem jesenjem duelu stigne do važne pobede na teškom gostovanju. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Dragan Đorđević koji je istakao da neće moći da računa na šestoricu standardnih prvotimaca, ali da se nada dobroj igri i pozitivnom rezultatu svoje ekipe:

’’Ekipa Bačke je dobro odigrala protiv Vojvodine, spletom okolnosti nismo uknjižili tri nova boda. Mislim da smo pokazali našoj publici da smo već polako došli do onog što smo želeli, a to je do dobre igre u polju. Realizacija nam manjka, nismo uspeli u nekoliko izglednih situacija da postignemo pogodak, ali to ne znači da nismo na dobrom putu. Još jedna od teških utakmica nas čeka. Vi znate kakav Bačka ima roster, a na put odlazimo bez šestorice standardnih prvotimaca. Od prvog dana kada sam došao nikako da sastavimo taj tim. Pokušaćemo da izvučemo svoj maksimum i da se vratimo neporaženi. Idemo u goste jednoj ozbiljnoj ekipi, koja je već neko duže vreme provela sa novim šefom stručnog štaba. Radi se o dobro vođenonom klubu, dobroj ekipi. To je ekipa sastavljena od dobrih, iskusnih igrača, igrača koji imaju dugogodišnje superligaško iskustvo. Mi smo dobro radili ove nedelje i očekujem da pokažemo još više nego što smo pokazivali u prethodnim utakmicama. Dosta dugo su igrači u trenažnom procesu, pa primećujem da su dosta nervozni i da jedva čekaju zimsku pauzu. To iziskuje od nas da se smirimo, da napravimo pravu koncentraciju, a što se tiče taktike, stila,sistema, mi ne možemo puno toga da biramo i uradimo. Treba da uđemo u jednu otvorenu borbu na terenu, kao što smo radili protiv Napretka i Vojvodine i drugih protivnika. Rezultat nije uvek bio pozitivan na kraju, ali smo igrali maksimalno što možemo. Spletom okolnosti primili smo golove kakve smo primili, mi naše šanse nismo realizovali. Očekujem da je nizu kikseva došao kraj, verujem da će momci dati maksimum, a rezultat će doći sam od sebe.’’

Meč 21.kola Super lige Srbije između Radnika i OFK Bačka igra se sutra, u subotu 15.decembra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova.