Novosadska Vojvodina u okviru 21.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Proletera. Domaćinima je pripao i prvi duel, ali daleko od toga da ih čeka lak posao protiv rivala koji ove sezone ima isti bodovni saldo.

Tim iz Novog Sada u ovaj meč ulazi sa mnogo motiva, kako zbog činjenice da je protivnik gradski rival, tako i zbog direktne borbe za 7.mesto na kraju jesenje polusezone. Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Radovan Krivokapić istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da je njegova ekipa spremna za ’’rovovsku borbu’’ na terenu:

’’Ono što je bilo daleko, došlo je blizu. Ostala je još jedna utakmica u jesenjem delu prvenstva i želimo da obradujemo naše navijače, te da koliko-toliko popravimo sliku o sebi u ovoj polusezoni. Proleter je ekipa koja slovi za našeg ’’mlađeg brata’’ ili bi tako barem trebalo da bude. Odlično se poznajemo i među nama nema tajni, a čak se i srećemo po gradu. Dosta naših igrača je igralo u Proleteru, baš kao što i kod njih ima dosta onih koji su prošli školu Vojvodine, pa će motiva biti na pretek. Uostalom, sama činjenica da se ovaj meč naziva vojvođanskim derbijem govori da će biti naboja i tenzija na terenu. Iskreno se nadam da će svi akteri meča biti na nivou derbija, počevši od igrača, pa do nas trenera, simpatizera, navijača, a eto, utakmicu će suditi jedan od boljih naših sudija. Nemojte očekivati lep fudbal, pogotovo zbog vremenskih uslova i stanja terena. Mi se spremamo za rovovsku borbu i jednu pravu bitku na terenu, a verujem da isto tako razmišljaju i u Proleteru, odnosno da će i oni imati veliku želju da se dokažu. Međutim, budite sigurni u to da će naša želja biti još veća i da, koliko god spremni da budu, mi ćemo biti spremniji. Imamo obavezu prema grbu kluba koji predstavljamo i želimo da jesen završimo u ritmu u kojem smo igrali na poslednje tri utakmice. Sutra nije toliko ni važno da igramo lepo, koliko to da damo sve od sebe i pobedimo, pa da u dobrom raspoloženju odemo na pauzu. Kod nas je postalo tradicionalno to da uvek imamo nekih problema, pa je tako i ovoga puta. Zbog žutih kartona nećemo moći da računamo na Zlomislića, a listi od ranije povređenih igrača sada se pridružio i Stojković.’’

Meč 21.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Proletera igra se sutra, u subotu 15.oktobra 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova.