Ekipa Crvene zvezde večeras igra poslednji šesti meč grupne faze Lige šampiona, a protivnik u ovoj rundi najelitnijeg takmičenja biće im francuski PSŽ.

Večerašnjim mečevima šestog kola završava se takmičenje u okviru grupne faze Lige šampiona u sezoni 2018/19. Među najboljim timovima Evrope ove jeseni se takmičio i srpski šampion, ekipa Crvene zvezde, a protivnici u grupi bila su im izuzetno zvučna imena svetskog i evropskog fudbala - Napoli, PSŽ i Liverpul.

Nakon debitantskog remija sa ekipom Napolija (0:0) na stadionu ’’Rajko Mitić’’, zatim ubedljivih poraza u Parizu u duelu sa ekipom PSŽ-a (6:1) i Liverpulu (4:0), crveno-beli su u četvrtom kolu na svom stadionu uspeli da savladaju ekipu Liverpula (2:0), da bi u prethodnom kolu pretrpeli poraz u Napolju od istoimene ekipe (3:1). Sjajnim rezultatima maksimalno su zakomplikovali situaciju u grupi C, pa su uoči poslednjeg kola svi timovi u igri za evropsko proleće. Doduše, crveno-belima je za plasman u Ligu Evrope neophodno da u poslednjem kolu na svom stadionu savladaju ekipu PSŽ-a, kao i da ekipa iz Napulja slavi u Liverpulu, pa nažalost nije sve u njihovim ''rukama''. Ipak, nema sumnje da će fudbaleri Crvene zvezde dati sve od sebe da se od Lige šampiona oproste u ’’velikom stilu’’ i da još jednom popune stranice evropske sportske štampe.

Raspored utakmica 6.kola grupe C:

BEOGRAD: Crvena zvezda – PSŽ (utorak 11.decembar, 21:00 čas, TV Arena sport 1)
LIVERPUL: Liverpul – Napoli (utorak 11.decembar 21:00 čas, TV Arena sport 3)

Stanje na tabeli grupe C nakon 5.kola:

FOTO: crvenazvezdafk.com