Beogradski Partizan se u okviru 20.kola Super lige Srbije na Banjici sastaje sa gradskim rivalom, ekipom Rada. Gosti imaju ulogu apsolutnog favorita, tome u priog ide i tradicija, ali su ’’građevinarima’’ bodovi više nego neophodni.

Crno-beli u završnici jesenje polusezone žele da ostvare maksimalan učinak, a u susretu na Banjici treba da opravdaju ulogu apsolutnog favorita. Ipak, šef stručnog štaba tima iz Humske, Zoran Bata Mirković, istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da njegove igrače čeka teška utakmica na teškom terenu, kao i da mu neće biti lako da predvodi ekipu protiv kluba u kome je ponikao:

’’Čeka nas težak duel, vreme je takvo kakvo jeste, teren nije u najsjajnijem stanju, ali šta da radimo. Bilo kako bilo, kao i uvek idemo na pobedu. Grčevito se bore za opstanak i sigurno nam neće biti lako. Njihovo stanje na tabeli ne odgovara kvalitetu i potencijalu te ekipe. To je čvrst, borben tim, sa grupom starih, iskusnih igrača, a u drugom redu perspektivnih koji su prošli sve selektivne procese naše reprezentacije. To je moj klub, tamo sam ponikao, napravio prve fudbalske korake, klub u kom sam najviše naučio o fudbalu i životu. Radujem se viđanju sa tim ljudima. Kada treba da ukrstimo koplja, nije mi baš najdraže.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između Rada i Partizana igra se danas, u nedelju 09.decembra 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.