Niški Radnički u okviru 20.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Cilj domaćina je maksimalan učinak do kraja jesenje polusezone i ostanak na drugom mestu.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa mnogo samopouzdanja, nakon izvanredne polusezone kojom su svi u klubu prezadovoljni. Šef stručnog štaba niške ekipe Nenad Lalatović istako je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da je protivnik u prethodnom kolu pokazao kvalitet i da njegovi momci nikako ne smeju da potcene protivnika:

’’Igramo kući, ovo nam je poslednji meč u godini i želimo pobedom da se oprostimo od naših navijača. Dolazi nam Spartak koji je veoma ozbiljan tim. Oni su u sredu protiv Crvene zvezde odigrali dobru utakmicu, videlo se da je to kvalitetna ekipa za plej-of, da ima odlične pojedince. Sigurno će se braniti i čekati svoju šansu. Imaju fenomenalnu kontru i polukontru, brzo istrčavaju te napade preko krilnih igrača. Vraća im se Đenić, koji sjajno drži dubinu, Obradović koji je jedan od najboljih krilnih fudbalera u Srbiji. Mi ne smemo da ih potcenimo nijednog trenutka, ukoliko želimo da upišemo nova tri boda . Ipak, smatram da će sve na ovom meču zavisiti od nas. U Radničkom vlada fenomenalna i pobednička atmosfera, drugi smo na tabeli, uzeli smo 44 boda i daćemo sve od sebe da uzmemo još tri. Naš cilj je da prezimimo na drugom mestu, a ako pobedimo Spartak mi ćemo to obezbediti bez obzira na rezultat protiv Napretka u Kruševcu u 21.kolu. Što se tiče kadrovske situacije utakmicu će zbog povreda propustiti Saša Stojanović, Siniša Babić i Marko Mitrović. Ostali su spremni, dobro su raspoloženi i jedva čekaju da počne meč.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između Radničkog i Spartaka igra se sutra, u nedelju 09.decembra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova.