Derbi meč 20.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Biće to duel timova koji se nalaze u odličnoj formi i koji dugo nisu pretrpeli poraz, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaćini su ove sezone ostvarili čak sedamnaest pobeda, uz dva remija i bez pretrpljenog poraza, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz devet remija i samo dva poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. Prvi ovosezonski duel ova dva kluba odigran u Kruševcu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:3.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, sa ujednačenim uspehom. Prvi duel odigran u Kruševcu završen je pobedom ekipe Napretka, a rezultat je bio 1:0. Drugi meč odigran u Beogradu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze takmičenja, a ekipa Crvene zvezde je u Kruševcu slavila rezultatom 0:2.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Crveno-beli priželjkuju maksimalan učinak u poslednjim mečevima jesenje polusezone, a duel sa Kruševljanima sigurno neće biti lak zadatak za izabranike Vladana Milojevića. On je u izjavi za medije uoči ovog susreta istakao da igrači Napretka uvek igraju dobro i nadahnuto, naročito u Beogradu:

’’Ispred svih igrača i članova stručnog štaba pozivam navijače da u što većem broju dođu na Marakanu baš iz razloga što utakmica ima humanitarni karakter, da skupimo što veći iznos i tako pomognemo našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i dve teške utakmice, najpre protiv Napretka. Čeka nas neugodna ekipa koju smo pobedili u Kruševcu i možda deluje da smo lako dobili utakmicu, ali nije baš tako bilo. Ne razmišljamo o utakmici u utorak, već samo o Napretku, to nam je sada najbitniji meč. Niti smo mi toliko dominantni u prvenstvu, niti je liga slaba. Ne bavimo se statistikom, kao što sam više puta ponovio, Superliga nam je apsolutni prioritet i zanima me samo prva naredna utakmica. Rivali su jako dobri, a mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači sprovode na utakmicama ono što vežbamo na treninzima. Pohvale klubu i ekipi Napretka, to je još jedna stabilna superligaška ekipa, sa trenerom Kosanovićem koji ima kontinuitet. Uvek igraju dobro i nadahnuto, pogotovo u Beogradu. Pravili su nam prošle sezone probleme i na svom i na našem terenu, pa će nam biti potrebna puna koncentracija. Ekipa je spakovana jako dobro u svim linijama, ima kvalitetne pojedince, a jaki su i kao kolektiv. Napredak zna da igra, mesto mu je u vrhu srpskog fudbala i pažnju ćemo morati da obratimo na sve protivničke igrače, a posebno na one u samom napadu kojima treba jako malo prostora da naprave problem.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da pojedini prvotimci imaju problema sa povredama:

’’Borjan se oseća odlično, videćemo još kakva je tačno situacija pred meč. Vujadin Savić je počeo da podiže ritam treninga, mali problem ima i Slavoljub Srnić, ostali su u trenažnom procesu, ali videćemo na kom nivou fizičke spreme.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Kruševljani više od dva meseca ne znaju za poraz, zbog čega puni samopouzdanja ulaze i u ovaj meč. Ipak, poslednji poraz doživeli su upravo od aktuelnog šampiona, pa šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović upozorava da je za dobar rezultat neophodno da ekipa pruži maksimum:

’’Crvena zvezda je neprikosnovena u ovom prvenstvu, i ostaće tako i do kraja prvenstva. Rekao sam da će u 12.kolu biti prvak države, što je ona i postala, tako da idemo da odigramo što bolje možemo. Imaćemo izvanredne uslove, teren je odličan, bez obzira na vremenske prilike. Bićemo maksimalno orijentisani ka igri i želji da napravimo što je moguće bolji rezultat. To nikada ne može biti u drugom planu, jer možemo i hoćemo, ali moramo biti i realni. Ukoliko budemo igrali kako mi možemo to će biti lepa utakmica, pa čak možda i neizvesna. Idemo u Beograd da se igramo.’’

Prodaja ulaznica za ovaj susret počela je danas, a na dan odigravanja blagajne će biti otvorene od 10:00 časova. Cena ulaznica je simbolična i iznosi 100,00 dinara za severnu, istočnu i zapadnu tribinu. Kompletan prihod od prodaje ulaznice namenjen je srpskom narodu na Kosovo i Metohiji.

Derbi susret 20.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se sutra, u subotu 08.decembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com