Najbolji igrač 19.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je El Fardou Ben, dvostruki strelac za ekipu Crvene zvezde u pobedi nad ekipom Spartaka u Subotici.

Odigrano je još jedno prvenstveno kolo, a ovoga puta nije bilo nekih značajnijih iznenađenja. Dva remija viđena su Kruševcu i Novom Sadu gde su ekipe Napretka i Proletera, kao i Vojvodine i Mačve, podelile bodove. Važne pobede na domaćem terenu ostvarile su ekipe Čukaričkog, Mladosti, Radnika i Partizana koje su bile uspešnije od ekipa OFK Bačka, Dinama, Rada i Zemuna. Na teškim gostovanjima slavila su dva prvoplasirana tima, niški Radnički u duelu sa Voždovcem i Crvena zvezda u duelu sa Spartakom. Najzaslužniji za trijumf crveno-belih u derbiju kola u Subotici bio je El Fardou Ben, a meč je završen rezultatom 1:3(0:2). Reprezentativac Komorskih ostrva sjajno se kretao, pretrčao mnogo kilometara i bio nezadrživ za odbranu domaćina, a pored dva postignuta pogotka dva puta je pogađao i okvir gola. Još jednom odličnom partijom zaslužio je da po drugi put ove sezone ponese epitet najboljeg igrača kola u izboru naše redakcije. Treba reći da mu je napadač ’’brđana’’ Ognjen Mudrinski bio najozbiljniji konkurent u ovoj prvenstvenoj rundi, ali presudile su nijanse.

Na novoj travnatoj podlozi Gradskog stadiona u Subotici dva tima su susret započela otvoreno, ali su gosti ipak bili znatno organizovaniji i opasniji. Prvi pogodak viđen je u 36.minutu susreta, a strelac je bio Marko Gobeljić. Marko Marin je na levoj strani pronašao Veljka Simića, ovaj uputio centaršut u srce šesnaesterca, a univerzalac crveno-belih je preciznim udarcem zatresao mrežu ’’golubova’’. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak Beograđana, jer je nekoliko minuta kasnije dosuđen jedanaesterac zbog prekršaja nad Milanom Pavkovom. Siguran egzekutor nastrože kazne bio je El Fardou Ben u 41.minutu susreta. U drugom poluvremenu viđen je isti odnos snaga, ali je i pao ritam utakmice. Pitanje pobednika rešio je svojim drugim pogotkom El Fardou Ben u 69.minutu susreta, preciznim udarcem nakon nove sjajne akcije Marka Marina i Veljka Simića po levoj strani. Poraz Subotičana ublažio je u 90.minutu susreta Bojan Čečarić, nakon odličnog solo prodora i preciznog udaca sa nekih desetak metara.


FOTO: Facebook/FK Crvena zvezda

El Fardou Mohamed Ben (29) je rođen u Francuskoj, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za francuske klubove Saint-Pierroise, Le Havre, Vannes, kao i grčke klubove Veria,  Levadikos, Panionios i Olympiacos, odakle je i stigao u Beograd. U Crvenu zvezdu je stigao tokom zimskog prelaznog roka, a ove sezone zabeležio je 10 superligaških nastupa, uz 8 postignutih pogodaka. U evropskim mečevima zabeležio je 13 nastupa i postigao 7 pogodaka. Za reprezentaciju Komorskih ostrva zabeležio je 16 nastupa i postigao 8 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: