Derbi meč 19.kola Super lige Srbije igra se u Subotici gde će ekipa Spartaka dočekati goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Forma ’’golubova’’ ove sezone nije na zadovoljavajućem nivou, pa će biti zanimljivo videti da li će ih duel sa aktuelnim šampionom i povratak na Gradski stadion dodatno motivisati da pokažu svoj maksimum.

Domaćini su ove sezone ostvarili samo tri pobede, uz sedam remija i osam poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. Gosti ove sezone nisu pretrpeli nijedan poraz, uz šesnaest pobeda i dva remija, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Prvi ovosezonski duel ova dva kluba odigran u Beogradu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:0.

Tokom prethodne sezone odigrali su tri međusobna susreta, a sva tri puta slavili su crveno-beli. Prvi meč odigran je tokom jesenje pousezone u Beogradu, a ekipa Crvene zvezde je slavila rezultatom 1:0. Drugi meč odigran je tokom prolećne polusezone u Subotici, a Beograđani su slavili rezultatom 1:2. Treći meč odigran je tokom plej-of faze u Beogradu, a crveno-beli su slavili rezultatom 4:0.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Subotičani se raduju povratku na renovirani stadion i duelu sa aktuelnim šampionom, ali su i suočeni sa kadrovskim problemima. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’golubova’’ Predrag Rogan koji je istakao da očekuje kvalitetan fudbal na novoj odlično urađenoj travnatoj podlozi:

’’Znamo da nam u goste dolazi evropska Zvezda koju na fenomenalan način predvodi kolega Milojević, čijim dolaskom šampion igra brz i moderan fudbal. Podatak da se čak osamnaest igrača upisivalo u listu strelaca dovoljno govori sa kakvim fondom igrača raspolaže Crvena Zvezda. Sa druge strane mi imamo stalne kadrovske probleme, povređenom  Jočiću i Marčiću pridružili su se Denković i Tejkijaški nakon utakmice protiv Proletera. Međutim, siguran sam da će momci koji istrče na teren u sredu dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu na stadion i podrže ovu mladu ekipu.  Lepo je vratiti se našoj ’’kući’’. Kolika je to prednost u ovom trenutku ne bih mogao reći, jer će i nama kao i protivniku ovo biti prva utakmica na ovom terenu. Vraćamo se na teren koji ima odličnu travnatu površinu, na kojoj se može igrati veoma kvalitetan fudbal. Verujem da ćemo svi uživati u sredu.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze maksimalno oprezno i naglašavaju da je kvalitet domaćina veći nego što se to može zaključiti pogledom na tabelu. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da ga raduje sve bolja kadrovska situacija i ponovio da je domaće prvenstvo prioritet:

’’Očekuje nas duel na novom terenu, protiv izvrsne ekipe koja ima jasan identitet. Neće biti lako, Spartak je beležio sjajne rezultate u Evropi početkom sezone, a iz ličnog primera svesni smo koliko je zahtevno boriti se na tri fronta. Povrede su ih omele u velikoj meri, ali je jasno da poseduju kvalitet. Gospodin Rogan implementirao je svoj stil igre pa Subotičane krasi agresivan, ofanzivan fudbal. Očekujem sjajnu atmosferu na severu Vojvodine i pozivam zvezdaše da nas podrže u što većem broju. Razgovaram sa igračima svakodnevno, imamo iskren odnos. Utakmica sa Voždovcem je arhivirana, trudimo se da ispravimo loše stvari, a da dobre održimo u kontinuitetu. Već su sve misli usmerene ka Subotici. Kao što sam mnogo puta ponovio prvenstvo je prioritet i u potpunosti smo fokusirani na naredni izazov. Preostaje da vidimo posle treninga koji igrači su nam na raspolaganju, odnosno kakva je zdravstvena situacija. Stojković je počeo da trenira, a Boaći i Čaušić već su dobili minutažu. Čak i da su svi fudbaleri spremni postoji ograničenje po broju stranaca zbog kojeg bi dva fudbalera bila van konkurencije. U svakom slučaju, ko god da izađe na teren siguran sam da će pružiti maksimum i ispuniti sve zahteve stručnog štaba.’’

Kapije subotičkog stadiona biće otvorene od 14:00 časova, a cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 350,00 dinara, Istok – 350,00 dinara i Zapad – 400,00 dinara. Za decu mlađu od 14 godina cena ulaznice je 100,00 dinara.

Derbi susret 19.kola Super lige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde igra se sutra, u sredu 05.decembra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com