Najbolji igrač 18.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nermin Haskić, trostruki strelac za ekipu Radničkog u ubedljivoj pobedi nad ekipom Dinama u Surdulici.

Odigrano je još jedno prvenstveno kolo u kome je viđen veliki broj izuzetno zanimljivih i neizvesnih duela i čak četiri remija. Bodove su podelile ekipe OFK Bačka i Napretka, Zemuna i Radnika, Mladosti i Partizana, kao i Proletera i Spartaka. Kao domaćini uspešne su bile ekipe Mačve i Crvene zvezde koje su bile bolje od ekipa Čukaričkog i Voždovca. Važne bodove na gostovanjima osvojile su ekipe Vojvodine i Radničkog u duelima sa ekipama Rada i Dinama. Upravo su fudbaleri Radničkog ostvarili najubedljiviju pobedu, a nazaslužniji za to je Nermin Haskić, trostruki strelac u meču završenom rezultatom 0:4(0:2). On je tokom čitavog susreta bio pretnja domaćem timu, sjajno se kretao i sarađivao sa saigračima, a izgledne šanse sa lakoćom je pretvarao u pogotke. Zbog toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola. Treba reći da je ovaj igrač po drugi put ove sezone poneo ovo laskavo priznanje, jer je bio najbolji pojedinac i u 5.kolu šampionata.

Dva tima su tokom prvog poluvremena vodila ravnopravnu borbu, šanse su stvarane na obe strane, a Vranjanci su dva puta pogađali i okvir gola. Ipak, golove su postizali samo igrači Radničkog koji su u tom periodu dva puta matirali mladog golmana Ognjena Ristića. Prvi pogodak postignut je sa ’’bele tačke’’ u 34.minutu susreta, a siguran realizator bio je Nermin Haskić. Isti igrač postigao je i drugi pogodak u 44.minutu susreta, nakon prekida izvedenog sa leve strane i velike greške odbrane Dinama. Drugo poluvreme nije donelo mnogo promena u odnosu snaga na terenu, a Nišlije su ponovo bile preciznije u fazi realizacije. Treći pogodak viđen je u 60.minutu susreta, a strelac je bio Aleksandar Stanisavljević nakon izuzetno preciznog šuta sa nekih osamnaest metara. Konačan rezultat postavio je svojim trećim pogotkom izuzetno raspoloženi Nermin Haskić u 64.minutu susreta, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.


FOTO: fkradnickinis.rs

Nermin Haskić (29) je rođen u Banovićima (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz rodnog mesta. Nakon toga nastupao je za Sarajevo, Voždovac, poljsku ekipu Podbeskidzie, kao i slovačke ekipe Kosice, Zilina i Ruzomberok. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 16 prvenstvenih nastupa i postigao 11 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: