Fudbalski klub Čukarički predstavio je da danas novog šefa stručnog štaba koji će na klupi zameniti dosadašnjeg prvog trenera Gordana Petrića. Četvorogodišnji ugovor potpisao je mladi Nenad Lalatović, doskorašnji trener novosadske Vojvodine.

Nakon nedavnog rastanka sa Gordanom Petrićem fudbalski klub Čukarički je rešio pitanje upražnjenog mesta šefa stručnog štaba prvog tima. Tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati doskorašnji strateg novosadske Vojvodine, Nenad Lalatović, koji je danas predstavljen na prigodnoj konferenciji za medije održanoj u beogradskom hotelu ’’Envoy’’.

Kao što je javnosti poznato, Lalatović je već neko vreme bio želja kluba sa Banovog brda, ali su se tek sada stekli uslovi za započinjanje saradnje. Mladi stručnjak je u svom prvom obraćanju javnosti nakon potpisivanja ugovora istakao da je došao u najorganizovaniji klub u ligi i da veruje u uspešnu saradnju i dobre rezultate:

’’Oduvek sam govorio da je Čukarički najorganizovaniji klub u ligi i velika je čast biti deo njega. Drago mi je što ću sarađivati sa predsednikom Obradovićem i sportskim direktorom Matijaševićem, verujem uspešno. Žao mi je što imamo samo 20 bodova, Čukarički zaslužuje mnogo više i došao sam da poboljšam igru, siguran sam da će se to desiti. Moje ambicije su uvek visoke, verujem da ćemo ove sezone izboriti plasman u plej-of, a naredne ponovo biti hit u Super ligi Srbije. Znam da je za mnoge to nemoguća misija, ali za mene nije.’’


Foto: fkcukaricki.rs

Sportski direktor ’’brđana’’ Vladimir Matijašević istakao je da je zadovoljan činjenicom da je doveo trenera sa kojim je uspešno sarađivao i u kruševačkom Napretku:

’’Lalatović i ja se poznajemo dugo godina, mislim da je neophodan u ovoj nezavidnoj situaciji. Uveren sam da će razmrdati ekipu, koja ima kvalitet, ali se nalazi na mestu na kojem ne zaslužuje.’’

Nenad Lalatović (39) je rođen u Beogradu, a tokom uspešne fudbalske karijere igrao je na poziciji štopera. Karijeru je započeo 1994.godine u redovima Crvene zvezde, a nastupao je još za OFK Beograd, Radnički iz Kragujevca, Milicionar, Šahtjor, Volfsburg, Zemun i ponovo OFK Beograd u kojem je 2007.godine završio igračku karijeru. Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2010.godine u Sremu, da bi ga trenerski put kasnije vodio u Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka i novosadsku Vojvodinu. Sa ekipom Vojvodine je na kraju jesenje polusezone zauzeo 3.mesto na tabeli sa devet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom i tri boda zaostatka za drugoplasiranim Partizanom.


Foto: fkcukaricki.rs

Ekipa Čukaričkog je jesenji deo šampionata završila na razočaravajućem 12.mestu na superligaškoj tabeli, sa samo 20 osvojenih bodova, pa trenera Lalatovića čeka težak zadatak da do kraja preliminarne faze sustigne rivale i zauzme jednu od prvih osam pozicija koje vode u plej-of. Osmoplasirani Spartak ’’brđanima’’ trenutno ’’beži’’ čak deset bodova (30).

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkcukaricki.rs