Derbi meč 18.kola Super lige Srbije igra se u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Iako su mečevi ovih rivala uvek izuzetno zanimljivi i kvalitetni, tradicija je ipak na strani gostiju koji u međusobnim susretima još uvek nisu poraženi.

Domaćini su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz četiri remija i šest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz šest remija i jedan poraz, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. Prethodni susret ovih rivala odigran u Humskoj završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.


FOTO: partizan.rs

Lučanci u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema protivniku, ali se nadaju pozitivnom rezultatu. Šef stručnog štaba Nenad Milovanović istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da je Partizan favorit, ali da će njegova ekipa iz dobrok bloka pokušati da stvori što više kontrnapada:

’’Kada se gleda papir Partizan je uvek favorit, ali igraćemo na svom terenu i očekujem dolazak velikog broja navijača da nas bodre. Probaćemo da se suprostavimo Partizanu na neki svoj način, da iz agresivnog i dobrog bloka uđemo u kontranapade. Biće teška utakmica zbog terena, sneg i kiša su padali dva-tri dana, teren je pun vode, natopljen. Naši ljudi sve rade da ga osposobe i da budu optimalni uslovi za igru. Mirković je preporodio Partizan koji drugačije igra, sa većom energijom. Tačno se vidi rad i ruka trenera. Vidi se da se bave detaljima, imaju odlične prekide. U poslednje vreme drže dubinu sa Nikolićem, Rikardom i Jankovićem. Tošić se oporavio. Imaju stabilnu poslednju liniju. To su stvari koje smo tokom nedelje analizirali. Mladost ima dobar, korektan rezultat u dosadašnjem delu sezone. Možda smo mogli koji bod više da osvojimo, ali imamo veliki problem sa štoperima koji su povređeni i dovijamo se. Oni koji ih menjaju to dosta dobro rade. Ali, kada se pravi kuća, kreće se od temelja, golmana i dva štopera. Ambicije su plej-of Super lige i što dalje da doguramo u Kupu Srbije.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti sa optimizmom dolaze u Lučane, zbog sve bolje forme, ali su i oprezni nakon izgubljenih bodova u prethodnom duelu sa ekipom Mladosti. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Bata Mirković koji je istakao da će se crno-belima suprotstaviti kvalitetna i iskusna ekipa:

’’Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika, disciplinovanog, iskusnog. To je prava takmičarska ekipa i u poslednjih par godina se nalazi u vrhu našeg fudbala. Ako bih pričao o imenima, to je ekipa sastavljena od dobrih iskusnih igrača, koji su prekaljeni. Znamo ih vrlo dobro svi u srpskom fudbalu, odlično su vođeni, to je ekipa koja je na okupu maltene poslednje dve-tri sezone, što je retkost u srpskom fudbalu. Ova utakmica se razlikuje od one u finalu Kupa Srbije, ali pogledajte prvu utakmicu u našem prvenstvu, znamo da su nam uzeli dva boda kod kuće, igrali smo 0:0. To je taj sastav, plus Odita. Čvrsta, takmičarska ekipa, biće teško sigurno. Što se tiče kadrovske situacije, radili smo sedam dana. Imali smo problema sa rovitim igračima, mislim i da ću na osnovu toga odrediti sastav, ali prvo da čujemo izveštaj lekara.’’

Derbi susret 18.kola Super lige Srbije između Mladosti i Partizana igra se danas, u subotu 01.decembra 2018.godine, sa početkom u 15:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.