Novosadska Vojvodina u okviru 18.kola Super lige Srbije gostuje na Banjici gde će odmeriti snage sa ekipom Rada. Tradicija kaže da su ’’građevinari’’ neugodan rival za Novosađane, ali nema sumnje da gosti pokušati da osvoje sva tri boda.

Gosti u ovaj meč ulaze nakon tri meča bez trijumfa i promene na čelu stručnog štaba. Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da duguje veliku zahvalnost doskorašnjem šefu Dragomiru Okuki koji je verovao u njega i da je u teškom trenutku za klub najvažnije da svako pruži svoj maksimum:

’’Pre svega, želeo bih još jednom da se zahvalim našem, sada već bivšem šefu Dragomiru Okuki na tome što je imao poverenja u mene, jer je on bio taj koji je insistirao na tome da budem na ovom mestu na kojem se sada nalazim. Isto tako, zahvaljujem se i direktorima Drakuliću i Jevtiću na podršci koju su mi pružili i na tome što su stali iza ovog stručnog štaba, odnosno na tome što su, u ovim teškim trenucima, stali iza ekipe, pa sada svi zajedničkim snagama idemo dalje. Ovo je jako težak trenutak za Vojvodinu, ali treba svi da shvatimo da je klub iznad svih nas. Svi mi, treneri, igrači i svi koji rade u klubu smo prolazni, a Vojvodina će ostati i posle nas i samo sa takvim razmišljanjem sutra treba da izađemo na teren i probamo da damo svoj trenutni maksimum. Ono što sam svima predočio već prvog radnog dana kao šef stručnog štaba jeste to da svako treba da radi posao za koji je predodređen i pruži sve od sebe, jer samo tako Vojvodini može biti bolje. U rad prvog tima uključeno je deset omladinaca i sa sigurnošću mogu da tvrdim da će trojica od njih biti u konkurenciji za tim za ovaj meč. Moja lična, ali i ideja kluba jeste da se radi na povratku identiteta Vojvodine i da ponovo imamo taj osećaj da deca Vojvodine budu u prvom timu, odnosno da im se pruži sigurnost da će u nekoj bliskoj budućnosti dobiti šansu da zaigraju. O protivniku ne bih pričao mnogo, jer za nas je isti kao što je bio Zemun i kao što će biti svaki naredni. Naravno, svakog rivala, pa tako i Rad, veoma poštujemo, a postoji i ta negativna tradicija koju imamo na Banjici. Ipak, nećemo da se opterećujemo time. Mene interesuje samo to kako ćemo izgledati kada izađemo na teren, a posebno to da sve ono što smo radili na treninzima u ovom kratkom periodu prenesemo i na utakmicu. Nadam se uspešnom i dobrom rezultatu.

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju i činjenicu da neće moći da računa na nekolicinu igrača:

’’Od kako smo Okuka i ja došli u klub pred svaku utakmicu taman pomislimo da znamo startnih jedanaest i onda se uvek desi neka povreda. U ovom slučaju, imamo problema sa Zlomislićem koji je na prošloj utakmici protiv Zemuna dobio udarac u glavu i neće biti u kombinaciji za tim. Ipak, za sutra imamo više opcija za mesto zadnjeg veznog i probaćemo da pronađemo najbolje rešenje. Vezni igrači poput Milojevića, Đurića i Arsića konkurišu za sastav, a odluku ćemo doneti nakon današnjeg treninga i razgovora. Graovac ima povredu zadnje lože, Mesarović se razboleo, Antić ima kaznu zbog crvenog kartona, dok su svi ostali u konkurenciji za tim. Kako trenutno stoje stvari, uzimajući u obzir pozicije u timu, najbliži tome da budu među 18 igrača od omladinaca su Jakovljević, Nešković i Jeličić, eventualno Tegeltija i Bjeković.’’

Meč 18.kola Super lige Srbije između Rada i Vojvodine igra se sutra, u subotu 01.decembra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova.