Ekipa Crvene zvezde večeras je odigrala peti meč grupne faze Lige šampiona, protivnik u ovoj rundi najelitnijeg takmičenja bila je ekipa Napolija, a crveno-beli su pretrpeli poraz.

Večerašnjim mečevima petog kola grupne faze nastavljeno je takmičenje u okviru Lige šampiona u sezoni 2018/19. Među najboljim timovima Evrope nalazi se i srpski šampion, ekipa Crvene zvezde, koja se u Napulju sastala sa vicešampionom Italije, ekipom Napolija. Crveno-beli su na stadionu ’’San Paolo’’ poraženi rezultatom 3:1(2:0), a treba reći da su igrači Vladana Milojevića pružili odličnu partiju, naročito u drugom poluvremenu. U drugom susretu grupe C odigranom u Parizu ekipa PSŽ-a je savladala engleski Liverpul rezultatom 2:1(2:1). Nakon današnjih rezultata jasno je da Crvena zvezda neće nastaviti takmičenje u elitnom takmičenju, ali još uvek je ’’u igri’’ za treću poziciju u grupi i plasman u završnicu Lige Evrope.

Stadion: San Paolo
Gledalaca: 42.000
Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)
Strelci: Hamšik 11', Mertens 33', 52' - Ben 57'

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol (od 46' Hisaj), Kulibali, Rui, Alan, Hamšik, Ruiz, Kaljehon (od 86' Rog), Mertens, Insinje (od 77' Zjelinski).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Srnić (od 64' Jovančić), Krstičić, Ben, Marin, Simić (od 77' Ebisilio), Stojiljković (od 46' Joveljić).

Stanje na tabeli grupe C nakon 5.kola:

Raspored preostalih utakmica – Grupa C:

6.kolo, 11.decembar / Crvena zvezda - PSŽ (21:00h)

FOTO: crvenazvezdafk.com