Derbi meč 17.kola Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Biće to duel dva najbolje plasirana tima u dosadašnjem toku prvenstva, pa treba očekivati zanimljivu i borbenu utakmicu.

Domaćini su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili čak petnaest pobeda, uz jedan remi i bez pretrpljenog poraza, pa sa 46 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Prethodni susret ovih rivala odigran u Beogradu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:0.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a sva tri puta slavili su Beograđani. Prvi susret odigran u Beogradu završen je rezultatom 3:0(1:0), dok je susret u Nišu završen rezultatom 0:4(0:3). Susret u okviru plej-of faze odigran tokom proleća u Nišu završen je rezultatom 1:3(1:1).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ambicijom da naprave iznenađenje i savladaju lidera šampionata. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović koji je istakao da šansu vidi u činjenici da su upravo crveno-beli ove sezone pravili iznenađenja protiv snažnijih evropskih timova:

’’Zvezda je favorit, njoj ne treba pretiti. Učesnik Lige šampiona, šampion države, ima najkvalitetniji tim. Ima dva tima, jedan koji igra Ligu šampiona i jedan koji može da igra u prvenstvu. Ali, možemo da se nadamo. Baš kao što je Zvezda mogla da iznenadi Liverpul, možemo i mi da se nadamo da možemo da iznenadimo njih. Daćemo sve od sebe da ne izgubimo. Siguran sam da će Radnički opet igrati kvalifikacije za Evropu. Trenutno smo drugi i ako budemo nastavili ovako, ako ovaj tim bude ostao na okupu i dovedemo još jedno ili dva pojačanja, siguran sam da će Radnički igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Naša želja je da izađemo u Evropu i da pokušamo da uđemo u finale Kupa, što bi za nas bio veliki veliki uspeh. I naravno, ako bismo osvojili trofej onda bi to stvarno bilo čudo. Radnički u svojoj istoriji nema nijedan trofej.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze desetkovani brojnim povredama, ali se ipak nadaju da će jesenju polusezonu i pored teškog rasporeda završiti na najbolji mogući način. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da još uvek ne zna koji će tim suprotstaviti Nišlijama:

’’Sledi nastavak prvenstva, derbi protiv pretendenta na Evropu. Radnički je ove godine dodatno pojačao svoje redove, predvođen Nenadom Lalatovićem, jednim od najboljih trenera u Srbiji. Nišlije su prava takmičarska ekipa i zaslužiju poziciju na kojoj se nalaze. Ispunjeni su svi preduslovi za zanimljivu i dobru utakmicu, pa očekujem da Čair bude ispunjen do poslednjeg mesta. Imam dileme po pitanju tima koji će igrati na predstojećem gostovanju. Sledi trening i sastanak sa doktorom posle kojeg će biti jasniji zdravstveni bilten. Boaći izlazi iz povrede, počeo je da trenira, ali mu predstoji period fizičke pripreme i adaptacije. Srećan sam kad god se neko od igrača vrati u pogon, ipak brojni fudbaleri su pod znakom pitanja. Ne želim da kukam, sagledaćemo opcije i videćemo ko je od igrača kompatibilan da pokrije neophodne pozicije. Ulazimo u ciljnu ravninu, kraj polusezone u kojoj smo odigrali utakmica koliko neko za celu sezonu i zdravstveni problemi ceh su brojnih mečeva. Ne možemo da biramo raspored i rivale.Sledi ciklus utakmica protiv ekipa koje su u vrhu ili su bile u vrhu prethodne sezone. Raspored je neugodan, ali ne brinem zbog toga. Jedino što me brine jeste zdravlje mojih igrača.’’

Cene ulaznica su sledeće: Jug – 300,00 dinara, Sever – 400,00 dinara, Istok/Zapad – 600,00 dinara i Loža – 1.500,00 dinara.

Derbi susret 17.kola Super lige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 24.novembra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com