Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 16.kola Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Dinama iz Vranja. Crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorita protiv ’’fenjeraša’’, ali je težak meč u Ligi šampiona ostavio posledice u vidu brojnih povreda.

Ekipa Crvene zvezde u ovaj meč ulazi u sjajnom raspoloženju, nakon istorijske pobede nad Liverpulom u Ligi šampiona, a pobeda nad ekipom Dinama bila bi izuzetno značajna uoči predstojeće dvonedeljne reprezentativne pauze. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević:

’’Stigli smo do drugog dela domaćeg šampionata. Neću reći ništa novo ako kažem da je Dinamo poletna ekipa, bez obzira na plasman na tabeli. Imao bi više bodova da igra u Vranju, tamo smo imali susret Kupa Srbije i videlo se koliko ljudi vole taj klub. Za nas je jako bitno da pred reprezentativnu pauzu odigramo dobru utakmicu. Voleo bih da publika dođe u što većem broju i da nas podrži u Surdulici. Mislim da ćemo imati sve uslove za spektakl i dobar meč.’’

On se potom osvrnuo i na jako lošu kadrovsku situaciju uzrokovanu brojnim povredama, istakavši da će se za neke igrače naknadno znati da li su u stanju da odigraju meč:

’’Imamo dosta kadrovskih problema, iz minuta u minuta dobijam pojedine informacije sa problemima. Sigurno da neće igrati Filip Stojković, Goran Čaušić i Dušan Jovančić. Za pojedine povrede još čekam potvrdu, da vidimo koji je stepen ozbiljnosti, jer postoje određene dileme da li bi ti igrači mogli da iznesu utakmicu. Ipak, više ćemo znati tek posle današnjeg treninga.’’

Trener Milojević je istakao i da je pobeda nad Liverpulom već arhivirana, jer je najvažnije da se nastavi sa pobedama u domaćem šampionatu:

’’Nemamo mnogo vremena da razmišljamo, to je fudbal. Odigrali smo utakmicu Lige šampiona i sada moramo da gledamo Super ligu. Želim da vidim reakciju mojih igrača, jer se tako postaje bolji i kvalitetniji, to vam daje zalog za budućnost. Ne volim da dobar rezultat odmah posle padne u vodu, morate da se potvrđujete i verujem da su moji igrači pravi i da će biti najbolji protiv Dinama. Utakmica sa Liverpulom je bila ne tako davno, ali je već arhivirana i sada stvarno mislimo samo na Dinamo. Zna se da nam je prvenstvo prioritet svih prioriteta i znamo šta nam je činiti.’’

Meč 16.kola Super lige Srbije između Dinama i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 10.novembra 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.