Derbi meč 16.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde ekipa Proletera dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel dve ekipe koje ove sezone pružaju dobre partije, pa treba očekivati zanimljivu i kvalitetnu utakmicu.

Domaćini su u dosadašnjem toku prvenstva sakupili 23 boda i trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Novosađani su kao domaćini pretrpeli poraz u duelu sa Crvenom zvezdom, a rezultat je bio 0:2. Gosti su u istom periodu stigli do 34 boda i trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu Nišlije su kao gosti savladali ekipu OFK Bačka, a rezultat je bio 0:2. Prvi ovosezonski duel današnjih rivala završen je trijumfom Nišlija rezultatom 3:1.

Domaćini su uoči ovog susreta još uvek pod utiskom duela sa crveno-belima, uvereni da su mogli da izbore povoljniji rezultat. Ipak, težak raspored nameće novi duel sa ekipom iz samog vrha, o čemu je u izjavi za medije govorio i šef stručnog štaba  Dragan Radojičić:

’’Još uvek smo pod utiscima predhodnog derbija, uvereni da smo mogli protiv Zvezde izvući bolji rezultat. Pripreme za Radnički započeli smo u nekom polovičnom raspoloženju i u takvim uslovima momcima odajem veliko priznanje. Radili su maksimalno motivisano, ali se na njima primećuje žal za porazom. U neku ruku našim greškama uticali smo na krajnji rezultat. Zato u duelu sa Nišlijama moramo da svedemo greške na minimum. Radi se o kvalitetnom protivniku. Igra Radničkog odlikuje se jakim presingom na celom terenu i znamo odakle će nam pretiti najveća opasnost. Bez obzira na kadrovske probleme koje ima kolega Lalatović biće težak i neizvestan meč, jer na raspolaganju ima širok fond kvalitetnih igrača. Harizmatičnog trenera Lalatovića izuzetno poštujem i cenim, bio je ’’lokomotiva’’ u svim klubovima koje je vodio do sada. I pored svega, siguran sam u moje momke da će posao obaviti na pravi način, neutralisati sve pozitivne stvari u igri protivnika. Imamo visoke ambicije da na kraju stignemo do rezultata koji priželjkujemo. Kadrovska situacija je dobra. Na raspolaganju ću imati širok fond igrača. Radničkom moramo suprotstaviti vrlo motivisanu ekipu, jer samo tako možemo stići do povoljnog rezultata.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, zbog odličnih rezultata tokom aktuelne sezone, ali se stručni štab ssuočava sa mnogo kadrovskih problema. O tome je u izjavi za medije govorio i šef stručnog štaba Nenad Lalatović:

’’Ovo će definitivno biti naše najteže gostovanje u dosadašnjem delu sezone i generalno najteža utakmica od početka prvenstva. Mi u Novi Sad idemo drastično oslabljeni, skoro bez pola tima. Radovan Pankov i Đorđe Crnomarković imaju žute kartone, Saša Stojanović, Nikola Drinčić i Siniša Babić su povređeni, dok je Petar Grbić još uvek rovit, ali će putovati sa nama i biće među 18 igrača koji će konkurisati da nastupe na ovom susretu. Ovo je zaista veliki hendikep za nas, igraćemo bez „kičme“ tima, a verujte mi i da bi Crvena zvezda bila u problemu kada joj ne bi igrali ovako značajni igrači, kao što su nama ovi što će izostati. Ali, bez obzira na sve, ja apsolutno verujem u ekipu koju ću izvesti na teren protiv Proletera. Ubeđen sam da ćemo se u Niš vratiti neporaženi, jer svako ko je član Radničkog ima kvalitet da odgovori zadacima u svakom trenutku. Ovi fudbaleri koji će igrati u Novom Sadu možda nemaju kontinuitet, jer ne mogu svi da igraju, ali ja ne sumnjam u njih. Ja nisam od onih trenera koji vole da rotiraju, jer smatram da kroz česte rotacije ne možete da uigrate tim. Mi smo uspeli da se uigramo i da delujemo sjajno na terenu, ali ćemo u Novom Sadu morati dosta da menjamo. Proleter je veoma ozbiljna i kvalitetna ekipa, koja je u jednom trenutku imala šest pobeda u nizu. Oni u svojim redovima imaju ozbiljne superligaške igrače, a mnoge od njih sam trenirao. I Tanasina i Vujakliju i Mićića. Ja sam Proleter trenirao dve godine, što je najviše u mojoj karijeri i mogu da kažem da mi taj klub bio odskočna daska u ovom poslu i da sam tamo napravio svoje trenersko ime i prezime. Ja Proleteru želim sve najbolje, želim da igra u plej-ofu, ali isto tako želim da ga u petak pobedim pred njegovom publikom.’’

Derbi susret 16.kola Super lige Srbije između Proletera i Radničkog igra se danas, u petak 09.novembra 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkvojvodina.rs