Najbolji igrač 15.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ognjen Mudrinski, dvostruki strelac i dvostruki asistent za ekipu Čukaričkog u pobedi nad ekipom Mladosti u Lučanima.

Utakmicama 15.kola kompletirana je prva polovina preliminarne faze takmičenja, a pogled na tabelu nagoveštava još zanimljiviju završnicu sezone. Bodovi su podeljeni samo na Banjici gde su Rad i Spartak odigrali nerešeno, a trijumfe su na svom terenu ostvarile ekipe Partizana, Radnika i Mačve koje su bile uspešnije od Vojvodine, Dinama i Voždovca. Na gostovanjima su slavile ekipe Crvene zvezde, Radničkog, Napretka i Čukaričkog, koje su bile bolje od Proletera, OFK Bačka, Zemuna i Mladosti. Meč u Lučanima bio je najzanimljiviji i najuzbudljiviji, obilovao je preokretima i golovima, a najbolji akter ovog susreta bio je napadač ’’brđana’’ Ognjen Mudrinski koji je pružio fantastičnu partiju i zabeležio dva pogotka i dve asistencije. Ne samo da je učestvovao u postizanju sva četiri pogotka u pobedi svoga tima rezultatom 3:4(1:2), nego je bio pravi primer saigračima u borbenosti i timskoj igri. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Od prvog minuta ovog susreta viđena je otvorena igra iz koje je su stvarane šanse na obe strane, a prvi su do vođstva stigli gosti, već u 9.minutu. Nakon odlične akcije Ovusua po desnoj strani i njegovog idealnog centaršuta Mudrinski je bio superioran u skoku i glavom matirao golmana domaćeg tima Rosića. U 21.minutu susreta ’’brđani’’ su već imali dva gola prednosti, akteri su bili isti, a uloge zamenjene. Ovusu je povukao brz kontranapad, uposlio na levom boku Mudrinskog, a nakon njegove povratne lopte fudbaler iz Gane je preciznim udarcem zatresao mrežu domaćina. Usledio je period opasnih napada domaćina koji su u 40.minutu susreta uspeli da smanje prednost ’’brđana’’. Vladimir Radivojević je odlično prošao po levoj strani i idealno uposlio Lazara Jovanovića kome nije bilo teško da neometan sa ivice peterca savlada golmana gostiju Stevanovića. Drugo poluvreme donelo je još veću borbu i još više uzbuđenja. Lučanci su do izjednačenja stigli u 54.minutu susreta nakon preciznog udarca Tumbasevića sa nekih trinaest metara, a zatim su u 62.minutu iz slične situacije potpuno preokrenuli rezultat pogotkom Odite. Nastavili su Lučanci sa napadima, imali nekoliko prilika, a onda je usledio novi preokret. Igrao se 75.minut susreta kada je Bogosavac uputio idealan centaršut sa leve strane, a Mudrinski glavom zatresao mrežu domaćina. U 81.minutu Mudrinski je započeo brz kontranapad, stigao nadomak šesnaesteca i idealno uposlio Stojanovića koji je preciznim udarcem iskosa sa desne strane savladao golmana domaćeg tima i doneo ’’brđanima’’ sva tri boda.


FOTO: fkcukaricki.rs

Ognjen Mudrinski (26) je rođen u Srbobranu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u novosadskoj Vojvodini. Kao pozajmileni fudbaler Novosađana nastupao je i za Hajduk iz Kule i Novi Sad, da bi u nastavku karijere bio član Jagodine, Crvene zvezde, nemačke ekipe  Greuther Fürth, švajcarske FC Aarau i Spartaka, odakle je u julu 2017.godine stigao u Čukarički. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 13 superligaških nastupa, od čega  kao 8 starter, i postigao 5 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: