Crveno-beli u oviru 15.kola Super lige Srbije gostuju u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera. Beograđani su svakako apsolutni favoriti protiv debitanata u elitnom rangu, ali ne treba zaboraviti da je domaći tim u sjajnoj formi.

Ekipa Crvene zvezde je jedini tim bez poraza, za sada nema ozbiljnijeg konkurenta u borbi za titulu, ali stručni štab i pored toga poziva na oprez. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija uoči ovog susreta da poštuje rivala i da su oni hit jesenje polusezone:

’’Sigurno da nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja u poslednje vreme ima jako dobre rezultate i igra baš dobar fudbal, i kod kuće i u gostima. Sigurno da je Proleter hit ove sezone u Super ligi, ima spoj mladih igrača i povratnika, koji su imali dobre karijere pre povratka u klub. Spremićemo se na najbolji mogući način. Poštujemo rivala koji ima pet vezanih pobeda i kod koga se vidi jasan pečat Dragana Radojičića, trenera koji se dokazao u Srbiji, a ima i titulu osvojenu u Crnoj Gori. Jedino što nas malo brine je stanje terena koji nije baš najbolji. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, jer to ovi momci stvarno zaslužuju. Što se tiče igračkog kadra, Ričmond Boaći sigurno neće igrati, a ostali su se vratili u stroj. Marin je odigrao devedeset minuta protiv Bačke, kao i Rodić posle povrede pete. Sada nemamo većih problema, malo nas muče virusi, videćemo još kakva je situacija sa Babićem koji je bio bolestan i čekam dozvolu lekara da li će biti na raspolaganju.’’

On je potom istakao da bez obzira na veliku bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratioce ne sme da bude nikakvog opuštanja:

’’Trudimo se da budemo najbolji i svaku utakmicu odigramo dobro. Prvenstvo je dugo, zato nema opuštanja, niko ništa nije osvojio u oktobru, novembru ili decembru. Dobro je što ima dosta kvalitetnih timova koji pretenduju na mesto u plej-ofu, pored Radničkog i Partizana tu su Mladost, Čukarički, Napredak. Prvenstvo je zanimljivo i ne razmišljamo o bodovnoj razlici. Računanje prednosti može samo da nam donese štetu, gledamo isključivo da se uvek prikažemo najbolje na terenu. Šampionska borba nije gotova, pregršt bodova je u opticaju, predstoji i podela pred plej-of. Gledanje tabele je na neki način zabranjena tema kod nas. Igrači dobro rade, fenomenalni su na treningu, ali im nedostaje minutaža. Što bi stariji treneri rekli jedan meč menja hiljadu treninga. Dosta igrača zaslužuje da igra i da imam pravo na više promena tokom meča svima bih pružio šansu.’’

Meč 15.kola Super lige Srbije između Proletera i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 03.novembra 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.