Najbolji igrač 13.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Momčilo Mrkaić, dvostruki strelac za ekipu Zemuna u pobedi nad gostujućom ekipom Voždovca.

Odigrano je još jedno prvenstveno kolo koje nam je ovoga puta donelo nekoliko zanimljivih rezultata. Partizan i Radnički stigli su samo do remija u duelima sa Napretkom i Radom, dok su ekipe Radnika i Proletera ostvarile trijumf nad ekipama Čukaričkog i OFK Bačka. Rutinske pobede ostvarile su ekipe Vojvodine i Crvene zvezde koje su savladale ekipe Dinama i Mačve. Najviše uzbuđenja viđeno je na duelima Mladosti i Spartaka u Lučanima i Zemuna i Voždovca u Zemunu koje su domaćini nakon velike borbe rešili u svoju korist. Najzaslužniji za važan trijumf Zemunaca bio je napadač zeleno-plavih Momčilo Mrkaić koji je postigao oba pogotka u pobedi svog tima rezultatom 2:1(2:1). On se tokom čitavog susreta sjajno kretao, bio dominantan u skoku i odlično sarađivao sa saigračima, a maksimalno je bio pribran u situacijama kada se nalazio u gol šansama. Zbog svega toga upravo je on naš izbor za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola, a treba reći da mu je najozbiljini konkurent bio prvotimac novosadske Vojvodine Eze Vincent koji je takođe pružio sjajnu partiju ovog vikenda.

Meč u Zemunu bio je borben i zanimljiv, a protekao je u ravnopravnoj igri sa velikim brojem šansi na obe strane. Prvi je do vođstva stigao domaći tim i to već u 5.minutu susreta, nakon ubacivanja iz auta sa desne strane. Loptu ubačenu na ivicu peterca odbrana ’’zmajeva’’ nije uspela da prihvati, a njihovu nespretnu intervenciju iskoristio je Momčilo Mrkaić koji se sjajno snašao i zatresao mrežu gostujućeg tima. Ekipa Voždovca je veoma brzo stigla do izjednačenja, već u 10.minutu susreta, a strelac je bio Aleksandar Ješić. On je bio najspretniji u pravom ’’karambolu’’ u šesnaestercu Zemunaca u kome je lopta jedva nekako prešla gol liniju. Kada je već u 17.minutu domaći tim ponovo stekao prednost delovalo je da ćemo videti još mnogo golova na ovom susretu. Miljan Vukadinović je sjajno prošao po desnoj strani i poslao oštru loptu u peterac gostiju, a tamo je odlično postavljen bio Momčilo Mrkaić i rutinski savladao golmana ’’zmajeva’’ Marka Ilića. Do kraja utakmice oba tima su mogla da stignu do pogodaka, ali realizacija nije bila jednako dobra kao na početku susreta, pa  su mreže ostale mirne.


FOTO: fkzemun.rs

Momčilo Mrkaić (28) je rođen u Trebinju (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Leotara. Tokom karijere je nastupao i za Bežaniju, beloruski Gomel, Zemun, BSK iz Borče, Drinu iz Zvornika, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Zrinjski i Javor Matis, odakle je ovog leta i stigao u ekipu Zemuna. Tokom aktuelne sezone zabeležio je šest prvenstvenih nastupa i postigao dva pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: