Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 13.kola Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve. Crveno-beli u ovaj meč ulaze nakon napornog evropskog gostovanja na kome su pretrpeli poraz, ali nema sumnje da će i u ovom duelu cilj biti pobeda.

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon teškog gostovanja u Liverpulu, tu su i povrede pojedinih prvotimaca, pa ponovo treba očekivati dosta izmena u startnoj postavi u duelu sa uvek neugodnim Šapčanima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je tom prilikom naglasio da će dolazak Darka Tešovića na klupu Mačve sigurno doneti kvalitet:

’’Igramo sa ekipom koja nas je namučila prošle sezone, kako u Super ligi, tako i eliminacijom iz Kupa Srbije. Za Mačvu imam samo reči hvale, osim Matića ostali su joj skoro svi igrači, poseduje spoj mladosti i iskustva, i pokazala je kontinuitet kroz rad trenera Dragana Aničića, što je interesantno za srpski fudbal. Dosta pruža u Super ligi i očekujem izuzetno borbenu i tešku utakmicu za koju ćemo se spremiti na najbolji mogući način, jer nas čeka jedno od najtežih gostovanja do kraja prvog dela prvenstva. Sigurno da će dolazak Darka Tešovića doneti kvalitet, bio je sa mnom u Panionisu i mislim da je Mačva napravila pravi izbor. Fudbalski se odlično poznajemo, a još bolje van terena, jer je on moj venčani kum. Drago mi je da je ušao u superligaški karavan, to apsolutno zaslužuje. Ekipa iz Šapca je izabrala fantastičnog trenera koji je pobednik, tek je nekoliko dana tamo, ali bićemo spremni na sve.’’

On se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da najverovatnije neće moći da računa na nekoliko igrača koji imaju problema sa povredama:

’’U petak su određene preglede imali Branko Jovičić i Ričmond Boaći, a videćemo kakva je situacija sa Markom Marinom. Moramo da budemo dosta pažljivi što se tiče povreda takve prirode. Nijedan trener ne voli da su mu igrači duže van stroja, ali već smo se opekli jednom ili dva puta. Možda će se desiti da neki igrači budu i donekle spremni, ali ćemo ih možda sačuvati kako bismo bili apsolutno sigurni da su se oporavili. Imamo zgusnut raspored, igramo na svaka tri dana, čekaju nas i putovanja, ali izabraćemo najbolji mogući tim za tu utakmicu. Moramo jako brzo da se prebacujemo sa jednog koloseka na drugi. Treba biti obazriv i pažljiv, drugačija je i atmosfera i način igranja, ali kroz priču stalno radimo na tome da momci budu mentalno spremni. Opet naglašavam, nama je domaće prvenstvo stvarno prioritet broj jedan i ako hoćemo da dođemo do cilja, onda moramo tako da razmišljamo.’’

Meč 13.kola Super lige Srbije između Mačve i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 28.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com