Šabačka Mačva u okviru 13.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz  Beograda, ekipu Crvene zvezde. Bez obzira što su gosti izraziti favoriti, domaćini su odlučni u nameri da iskoriste njihove slabosti i naprave veliko iznenađenje.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa novim stručnim štabom i velikom željom da pokažu svoj kvalitet, svesni da je za to potrebno da pruže maksimum i odigraju odgovorno i pametno sa liderom šampionata. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i novi šef stručnog štaba Darko Tešović koji je tom prilikom istakao da je sve u glavama, ali da dosta toga zavisi i od igre protivnika:

’’Za klub kao što je Crvena zvezda ne treba da trošimo reči, ali i ona ima svoje vrline i mane, tako da ćemo pokušati da iskoristimo mane, a da sputamo ono što je dobro. Mi imamo jedno dobro samopouzdanje koje dolazi, možda malo kontradiktorno deluje, ali i sa utakmice protiv Spartaka koja je bila odlična za ekipu Mačve, dobro odigrana, očigledan motiv igrača, sve je bilo kako treba sem tog rezultata, ali nam je dat jedan motiv više da radimo i da ovi momci shvate da mogu dosta toga da naprave. Sve je u glavama. Mi hoćemo da protiv Crvene zvezde odigramo jednu dobru utakmicu, koliko nam to bude dozvolio protivnik. Mi možemo krenuti nadahnuto, ali postoji i druga strana koja nekad diktira koliko možemo da igramo. Trudićemo se da budemo, jaki, čvrsti, disciplinovani, da publika vidi da Mačva ima dobar tim koji sigurno može da se suprostavi Crvenoj zvezdi. Očekujemo jedan pravi fudbalski spektakl, pun stadion, i želim da ovi momci shvate da je to jedna od utakmica u prvenstvu i da igrači koji nose Zvezdin dres nisu baš toliko bolji od njih. Imam dovoljno iskustva što se tiče Crvene zvezde da mogu da im pričam o tome dan i noć, niko ne može da nam oduzme pravo da se nadamo. Sigurno se nećemo braniti, niti stati u naših dvadeset metara i čekati da Zvezda napada i da nas pobedi.’’

Meč 13.kola Super lige Srbije između Mačve i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 28.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.