Drugoplasirani Radnički će u okviru 13.kola Superlige Srbije gostovati na Banjici gde će odmeriti snage sa ekipom Rada. Gosti bez sumnje imaju ulogu favorita u ovom susretu, ali treba očekivati snažan otpor ’’građevinara’’.

Nišlije su prezadovoljne rezultatima i trenutnom pozicijom na tabeli,  a želja svih u klubu je da na toj poziciji ostanu što je duže moguće. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović koji je istakao da želi nastavak uspešne serije protiv ekipe koju izuzetno respektuje:

’’Čeka nas neugodno i teško gostovanje, jer ćemo odmeriti snage sa odličnom ekipom koju sa klupe predvodi jedan od najboljih trenera u ligi, Zoran Milinković. Rad je specifičan klub, meni jedan od najdražih u ligi, imaju sjajne navijače i ljude koji vode klub na čelu sa Urošem Tošićem koji je moj veliki prijatelj. Zbog ljudi koji su predani tom klubu, od sveg srca želim da Rad ove sezone izbori mesto u plej-ofu. Rad po tradiciji i kvalitetu koji poseduje to svakako zaslužuje. Biće to teška utakmica, Rad je izgubio poslednje dve, učiniće sve što može da se iskupi pred svojim navijačima. Naša velika želja je da nakon sutrašnje utakmice i dalje ostanemo na drugoj poziciji, jer to mesto apsolutno zaslužujemo. Mi nismo favoriti, a nije ni Rad, šanse u ovom meču su pedeset-pedeset i pobediće ekipa koja bolje uđe u utakmicu. Da bismo došli do trijumfa treba da se poklope mnoge kockice i potrebno je da imamo plan, a mi ga svakako imamo. Rad ima nekoliko pojedinaca koji mogu da reše utakmicu jednim potezom i moraćemo da budemo oprezni. Na Banjicu idemo da se nadigravamo, ne plašimo se nikoga i pokušaćemo da pobedimo. Nemamo kadrovskih problema, neki igrači su odmarali u Kupu Srbije protiv Budućnosti, tako da ćemo se Radu suprotstaviti u respektabilnom sastavu.’’

Meč 13.kola Super lige Srbije između Rada i Radničkog igra se sutra, u subotu 27.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs