Derbi meč 13.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Mečevi ova dva tima uvek su izuzetno uzbudljivi i kvalitetni, a prošle sezone ’’čarapani’’ su bili uspešniji u duelima sa crno-belima.

Domaćini su sezonu započeli ispod očekivanog nivoa ostvarivši samo sedam pobeda, uz četiri remija i jedan poraz, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju tek 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu crno-beli su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:0. Gosti su od starta sezone ostvarili četiri pobede, uz čak šest remija i dva poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu ’’čarapani’’ su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 1:1.

Tokom prethodne sezone dva tima su se sastala tri puta, a nešto uspešniji bili su Kruševljani. Prvi meč odigran je u Humskoj, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). Drugi susret odigran u Kruševcu završen je pobedom ekipe Napretka rezultatom 2:1(1:0). Treći susret odigran u okviru plej-ofa u Humskoj završen je nerešenim rezultatom 2:2(0:2).


FOTO: partizan.rs

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da ostvare trijumf, kako se bodovna razlika u borbi za titulu ne bi dodatno uvećala i kako bi popravili atmosferu u timu. Da ih čeka težak posao svestan je i šef stručnog štaba crno-belih Bata Mirković koji je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret istakao da je najveći problem njegovog tima realizacija:

’’Cenim trenera Kosanovića, Napredak je izuzetna ekipa, ima sjajne pojedince. Imaćemo težak zadatak sutra. Oni često menjaju ritam utakmice, biće faza u kojima će biti ofanzivni i defanzivni i gde će nas čekati u niskoj zoni. Mi igramo ofanzivno, jedino je problem sa realizacijom. Kada pogledate protiv Zemuna, imali smo četiri-pet stopostotnih prilika, dali smo dva gola. Protiv Spartaka smo u drugom poluvremenu imali pet-šest izglednih situacija, ali nismo dali gol. Nemamo nekih opcija u ljudstvu. Biće teško, ali to nam je po redu. Dobro su organizovani, kompaktni, igraju u oba pravca. Vukanović je njihov najbolji igrač, Alivodić, tu su oba Petrovića koji su bili u Partizanu. To je stvarno dobra ekipa.’’

On je potom istakao da se situacija malo popravila i da je ekipa u boljem stanju nego prethodne nedelje, ali da je pritisam sa kojim se igrači suočavaju stalan:

’’Znate kako, i igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna. To je praktično utakmica koja odlučuje o borbi za trofej ili ispadanju. Sigurno da se taj pritisak dodatni pojavio kod igrača. Ja sam ovde od avgusta, mi u toj psihozi živimo iz nedelje u nedelju. Nemamo prava na odmor ni na predah i tako je i pred sutrašnju utakmicu, mi smo pod konstantnim pritiskom.’’


FOTO: partizan.rs

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema protivniku, ali i sa puno samopouzdanja zbog sve bolje forme i dobrih rezultata u duelima sa ’’večitima’’ tokom prethodnih sezona. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da se njegov tim ne plaši rivala i da očekuje od svojih igrača da pruže maksimum i ostvare pozitivan rezultat:

’’Očekujem interesantnu utakmicu sa protivnikom koji ima težinu i zanimljiv koncept igre sa mnogo igrača orijentisanih ka napadu. Baš me zanima da li Napredak i koliko može da odgovori na takvu igru. Mi Partizan poštujemo, ne plašimo se, ali znamo da nas očekuje ozbiljna utakmica i ozbiljan protivnik. Na nama je da pružimo svoj maksimum ukoliko želimo pozitivan rezultat.’’

Derbi susret 13.kola Super lige Srbije između Partizana i Napretka igra se sutra, u subotu 27.oktobra, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs