Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, ugostiće u okviru 12.kola Super lige Srbije komšije sa Banjice, ekipu Rada. Crveno-belima ide na ruku tradicija, trijumfovali su u prethodnih deset uzastopnih duela sa ’’građevinarima’’, ali treba očekivati snažan otpor gostiju.

Da neće biti lako svestan je i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da su ’’građevinari’’ kvalitetan i neugodan rival, konkurentan za plasman u plej-of:

’’Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Čeka nas mali gradski derbi, imamo veliku želju da odbranimo titulu.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da još uvek ne može da računa na nedovoljno oporavljenog Vujadina Savića:

’’Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim, potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a. Stavili smo ga u vatru, zbog čega je obnovio povredu, i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema.’’

Meč 12.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Rada igra se sutra, u subotu 20.oktobra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski  prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com