Crvena zvezda u poslednjem meču 11.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenom ekipom. Biće zanimljivo videti da li će težak poraz u Parizu uticati na rezultat crveno-belih na ovom gostovanju.

Ekipa Vladana Milojevića je pretrpela bolan poraz u duelu sa ekipom PSŽ-a u Ligi šampiona, a sve misli potrebno je okrenuti ka sledećem ispitu u okviru domaćeg šampionata. Da to nije lako, ali i da je više nego neophodno, svestan je i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret istakao da je to obaveza svakog profesionalca:

’’Po povratku iz Pariza i pred reprezentativnu pauzu faktički tek ćemo dan pre meča imati trening na kojem ćemo videti situaciju što se tiče igrača. Za Zemun imam samo reči hvale, to je ekipa koja se u smiraj prelaznog roka pojačala jako dobrim pojedincima iz inostranstva, pre svih mislim na Lukića, Živkovića i Trajkovića. Imaju dosta kvaliteta, iz meča u meč podižu formu i uz mlade snage su jako dobar protivnik koji može mnogo u prvenstvu. Mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način za tu utakmicu i bez obzira što na neke igrače nećemo moći da računamo, imam poverenje u moje igrače i bićemo spremni za utakmicu. Nisu bodovi protiv Zemuna unapred upisani. Nikome nije prijatno posle izgubljene utakmice, ali što pre dignete glavu i prevaziđete poraz, to ste jači i veći. Zato su profesionalci. Dobro je što u fudbalu uvek ima naredna utakmica i sve misli se odmah usmere na nju. Kao što ne možete mnogo da se radujete posle pozitivnih rezultata, tako i posle poraza nema vremena da se misli na njega. To je veličina karaktera i profesionalizma, a moji momci verujem da imaju karakter, to su više puta pokazali.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da sigurno neće moći da računa na Vujadina Savića, dok su nastupi nekih igrača još uvek pod znakom pitanja:

’’Ričmond Boaći je počeo da trenira, videćemo još kakva je situacija sa njim. Vujadin Savić sigurno neće igrati protiv Zemuna, obnovio je tu povredu, ali je dobro što ide reprezentativna pauza i verujem da će se brzo vratiti. Ima još problema usled prehlade i virusa, pa ćemo više znati posle treninga.’’

Meč 11.kola Super lige Srbije između Zemuna i Crvene zvezde igra se sutra, u nedelju 07.oktobra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com