Najbolji igrač 10.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Saša Stojanović, strelac i asistent za ekipu Radničkog u remiju sa ekipom Partizana u derbiju kola odigranom u Nišu.

Odigrano je i deseto prvenstveno kolo koje je donelo nekoliko izuzetno zanimljivih i kvalitetnih utakmica. Jedini ubedljiv trijumf ostvarila je ekipa Proletera u duelu sa Zemunom, Dinamo je stigao do druge superligaške pobede, slavili su i Voždovac, Vojvodina, OFK Bačka, Crvena zvezda. Kruševljani su na svom stadionu remizirali sa ’’brđanima’’, a podela bodova bila je epilog i u derbiju kola odigranom u Nišu gde su Radnički i Partizan odigrali nerešeno 2:2(1:0). Ekipa Nenada Lalatovića je ’’ispustila’’ dva gola prednosti i odličnu partiju nije krunisala osvajanjem sva tri boda. Ipak, igra koju su Nišlije prikazale može da raduje sve na stadionu ’’Čair’’, jer nagoveštava visoke domete ovog tima. Još jednom se pokazalo da je Saša Stojanović izuzetno važan ’’šraf’’ u ovom timu, od koga mlađi igrači mogu mnogo da nauče, a nema nikakve sumnje da je najzaslužniji za osvajanje boda u ovom susretu. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, bio izuzetno motivisan i požrtvovan, a pored jedne asistencije uspeo je da se upiše i u strelce. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ove runde šampionata.

Od starta utakmice bilo je jasno da će ovo biti pravi derbi dva ravnopravna rivala, jer su oba tima krenula otvoreno i ofanzivno ka golu protivnika. Prvi su do gola stigli domaćini, u 35.minutu susreta, a strelac je bio Nermin Haskić. Iskusni Saša Stojanović je uputio idealan centaršut sa desne strane, a napadač Nišlija sa ivice peterca glavom matirao golmana gostiju Vladimira Stojkovića. Još više uzbuđenja donelo je drugo poluvreme, a sve je počelo velikom greškom odbrane Partizana u 47.minutu susreta. Nemanja Miletić se kao poslednji igrač okliznuo, a loptu mu je ’’ukrao’’ mladi Lazar Ranđelović i nesebično uposlio Sašu Stojanovića koji je sve to ispratio i rutinski zatresao mrežu Beograđana. Delovalo je da će domaći tim uspeti da sačuva veliku prednost, ali su tada na scenu stupili rezervisti crno-belih. Slobodan Urošević je u 79.minutu susreta uspeo da se izbori za jednu loptu pored leve aut linije, a Nemanja Nikolić da iskoristi asistenciju Marka Jankovića i preciznim udarcem smanji prednost Nišlija. Usledila je žestoka borba na obe strane u kojoj su gosti još jednom uspeli da nadmudre odbranu Radničkog. Igrao se 85.minut susreta kada je Danilo Pantić lukavo uposlio Nemanju Miletića koji je utrčavao po desnoj strani, a defanzivac crno-belih se sjajno snašao i ’’zakucao’’ loptu u gol domaćeg tima. Do kraja susreta bilo je još nekoliko interesantnih situacija na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen, pa su oba tima osvojila po bod.


FOTO: fkradnickinis.rs

Saša Stojanović (35) je rođen u Pasi Poljani, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u ekipi niškog Radničkog. Jako rano je otišao u Holandiju gde je nastupao za PSV (U19, U21), Eindhoven i Roosendaal, da bi kasnije branio boje kiparskih klubova Aris Limassol i Ethnikos, izraelskog Hapel Haifa, rumunskog Kluža, Crvene zvezde i na kraju niškog Radničkog. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 7 superligaških nastupa, uz jedan postignuti pogodak.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: