Novosadska Vojvodina u okviru 10.kola Super lige Srbije gostuje u Kuli gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka. Pred još jedan ’’vojvođanski derbi’’ Novosađani su u boljoj situaciji, pa se može reći da su favoriti u tom susretu, bez obzira na ulogu gosta.

Nakon dve pobede bez primljenog gola, u šampionatu i Kupu Srbije, raspoloženje u redovima Novosađana je znatno bolje. Šef stručnog štaba ’’stare dame’’, iskusni Dragomir Okuka, istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da očekuje i treći vezani trijumf, ali da to sigurno neće biti lak posao:

’’Stereotip da nas čeka teška utakmica za nas nije stereotip, već realnost, jer za ovu Vojvodinu, u ovom momentu, nema lakih mečeva. Spartak je trenutno u krizi, ali to je ekipa koja vredi daleko više od tih sedam bodova i pretposlednjeg mesta, te je samo pitanje vremena kada će ponovo početi da pravi dobre rezultate. Što se nas tiče, od svih jedanaest igrača koji budu istrčali na teren očekujem maksimalan angažman. Iza sebe imamo dve pobede bez primljenog gola, koje su ostvarene dosta teško, ali su ipak pobede. One vraćaju samopouzdanje igračima. Nadam se da ćemo, uz zalaganje, borbenost i evidentnu disciplinu u igri, ovoga puta pokazati i nešto više, te da ćemo napraviti dobar rezultat. Vojvodina uvek igra na pobedu, pa će tako biti i protiv Spartaka, a videćemo koliko će nam protivnik to dozvoliti. Njih maksimalno respektujemo, jer to je ekipa koja je izbacila Spartu i igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali istovremeno verujemo u sebe i u to da možemo do pobede. Svi povređeni igrači su nam i dalje van stroja, osim Ezea koji će biti sa nama i konkurisati za tim. Fofana i Đorđević su se priključili treninzima, ali mislim da još uvek nisu dovoljno spremni.’’

Meč 10.kola Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine igra se sutra, u nedelju 30.septembra 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova.