Lučanska Mladost u okviru 10.kola Super lige Srbije gostuje na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde će odmeriti snage sa liderom šampionata, ekipom Crvene zvezde. Lučanci ulogu favorita prepuštaju domaćinu, ali se ipak nadaju uspehu.

Gosti u meč sa crveno-belima ulaze sa puno respekta, ali im dobre igre na startu sezone daju razloga za optimizam. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba lučanskog superligaša, iskusni Nenad Milovanović, koji je naglasio da se njegov tim sigurno neće unapred predati:

’’Posle dva pozitivna rezultata u duelima sa Proleterom putujemo na stadion ’’Rajko Mitić’’. Evidentno je da je Crvena zvezda dominantan tim u Srbiji. Izuzetno su se pojačali, igraju Ligu šampiona, imaju tri kvalitetna tima i u stalnoj su rotaciji, što je njihov kvalitet više. Trenutno je teško pretpostaviti sa kojim timom će sutra izaći, ali to su igrači približnog kvaliteta pa je u suštini svejedno. Mi sa druge strane imamo pravo na nadu, iz razloga što u poslednje vreme imamo pozitivne rezultate. Svakako ćemo dati sve od sebe da utakmicu učinimo zanimljivom i da probamo da napravimo pozitivan rezultat. Oba tima su u seriji teških utakmica, što uzima danak kada je kadrovska situacija u pitanju. I jedan i drugi trener imaju problema sa povređenim igračima. Kada je Mladost u pitanju imamo par povreda. Pešić se oporavlja i nadam se da će moći da počne meč. Leković se povredio prethodne nedelje. Petar Jovanović je dobio udarac u Kupu Srbije protiv Proletera. Imamo par igrača koji se žale na sitnije povrede, uglavnom tetive i kolena. Ipak, ja nikada ne tražim alibi pre utakmice i bez obzira na sve probleme možemo da sastavimo tim koji će moći da se suprotstavi Zvezd.’’

On se potom, nakon novinarskog pitanja, osvrnuo na taktiku koja se može očekivati u duelu sa crveno-belima istakavši da su priče o ofanzivnoj i defanzivnoj igri više fraze:

’’Iskreno, za mene su to fraze. Hoće li ekipa izaći visoko? Možda u početku utakmice da. Ali, ne možete vi da igrate kako vi želite non-stop, pita se i protivnik. Ono što ja tražim od svojih igrača je disciplina u igri, pre svega mislim na defanzivni blok. Da odrade stvari koje smo vežbali ova dva dana. Kad god budemo mogli da ugrozimo gol Crvene zvezde da ga ugrozimo, pre svega iz kontri i polukontri. Eto, neka najprostija moja filozofija centralnog bloka, u centrali da probamo da uzmemo loptu i uđemo u neki brzi napad. Ono što je bitno je da uvek stanemo iza lopte, da možemo da je vidimo, jer je mnogo teško igrati protiv Zvezde ako vam ispadnu dva ili tri igrača. Eto, to su neki planovi sa kojima krećemo put Beograda.’’

Meč 10.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Mladosti igra se danas, u subotu 29.septembra 2018.godine, sa početkom u 20:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.