Najbolji igrač 9.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nemanja Milojević, dvostruki strelac za ekipu Vojvodine u pobedi nad ekipom Voždovca u Novom Sadu.

Odigrano je i deveto kolo elitnog ranga takmičenja, a kao što to obično biva najveći broj mečeva ostao je u senci 158.večitog derbija Partizana i Crvene zvezde koji je završen podelom bodova. Ipak, pored tog duela publika je mogla da isprati još nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva, između ostalog i susret Vojvodine i Voždovca. Novosađani su odličnom igrom stigli do ubedljivog trijumfa, rezultat na stadionu ’’Karađorđe’’je bio 3:0(1:0), a najbolji akter tog meča bio je prvotimac Nemanja Milojević. Mladi krilni fudbaler ’’stare dame’’ pokazao je izuzetno zalaganje i talenat, sjajno sarađivao sa saigračima, a postigao je i dva izuzetno lepa pogotka kojima je rešio pitanje pobednika. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Početak meča u Novom Sadu obeležila je otvorena igra oba tima, a u toj borbi Voždovac je vrlo brzo ostao sa igračem manje na terenu. Iskusni Miloš Pavlović je već u 31.minutu dobio drugi žuti karton i ostavio ekipu na cedilu, a Novosađani su to umeli jako dobro da iskoriste. Igrao se 41.minut susreta kada je nakon slabe intervencije odbrane gostiju lopta stigla do Nemanje Milojevića, a ovaj je sa nekih sedamnaest metara snažnim i preciznim udarcem matirao golmana ’’zmajeva’’ Marka Ilića. Domaći tim je nastavio sa ofanzivnom igrom i u nastavku, a drugi pogodak viđen je u 51.minutu susreta. Mladi Nemanja Milojević je osvojio loptu na sredini terena, pobegao čuvarima i sa ivice šesnaesterca preciznim udarcem ponovo zatresao mrežu ’’zmajeva’’. U završnici meča, u 89.minutu, viđen je i treći pogodak novosadskog tima. Milan Đurić je dugom loptom na levoj strani pronašao rezervistu Nikolu Srećkovića, a ovaj se vešto driblinzima oslobodio dvojice čuvara i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana gostiju.


FOTO: fkvojvodina.rs

Nemanja Milojević (20) je rođen u Atini (Grčka), igra na poziciji levog krila, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Čukarički, odakle je letos i stigao u Novi Sad. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 9 nastupa za ekipu Vojvodine u Super ligi Srbije i postigao 2 pogotka. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Grčke (U19).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: