Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 8.kola Super lige Srbije dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Crveno-belima će to biti generalna proba za debitantski nastup u Ligi šampiona.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa velikom ozbiljnošću, bez obzira na predstojeći evropski nastup, jer domaće takmičenje smatraju najvažnijim. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da veoma poštuje rivala:

’’Iskoristili smo pauzu na najbolji mogući način. Prijala nam je zbog gustog rasporeda, iako su pojedini igrači bili odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Odmorili smo se, izbegli zdravstvene probleme i vraćamo se utakmicama. Igramo protiv ekipe koja ima fenomenalan tim, a pozicija na tabeli ne oslikava realan kvalitet koji poseduje. Spoj su mladosti i iskustva, sa jasnim planom, o čemu svedoči produžetak saradnje sa talentovanim napadačem Zlatanovićem. Imamo veliko poštovanje prema Radniku, očekuje nas dobra fudbalska predstava i pozvao bih navijače da nas podrže. Prvenstvo nam je u prvom planu, bez obzira na sve što se događa. Igrači znaju, ali ću nastaviti da im skrećem pažnju da je domaće takmičenje prioritet. Utakmice sa Radnikom i Napolijem nemaju mnogo veze jedna sa drugom. Spremamo se samo za sledeću utakmicu i jedino naredni rival je u fokusu. Euforija je prihvatljiva, ali tražim i tražiću od igrača da nema priče o Napoliju, da razmišljam drugačije ne bi bilo dobro.’’

On se potom osvrnuo i na činjenicu da je dvonedeljna pauza bila dobra prilika da stekne uvid u mogućnosti novajlija istakavši da su svi potpuno spremni:

’’Marin je do dolaska u Beograd trenirao individualno i apsolutno je fizički spreman. Boaći i Čaušić dolaze iz prvenstva koja su u toku, pa su sva trojica spremna i u konkurenciji za sastav. Pojačanja koja smo doveli bila su naša meta, želeli smo ih još u junu, a ono što mi je bitno je da su veliki Zvezdaši. Vole Zvezdu i kad je tako adaptacija ne predstavlja problem.’’

Meč 8.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radnika igra se danas, u subotu 15.septembra 2018.godine, sa početkom u 20:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com