Ekipa Mladosti prozivkom započela pripreme i od danas se nalazi u Ivanjici gde će tokom narednih jedanaest dana ''brusiti'' formu za nastupe na tri ''fronta''.

Fudbaleri i stručni štab ekipe Mladosti okupili su se danas u Lučanima, a proces priprema započeli su prozivkom igrača. Ekipa će od danas boraviti u Ivanjici gde će obaviti prvu fazu priprema, a povratak je planiran za 21.jun.

Stručni štab je na pripreme poveo sledeće igrače: Krznarića, Rosića, Zečevića, Ivana Miloševića, Saničanina, Šataru, Andrića, Bogdana Miloševića, Kijevčanina, Golubovića, Zvrka, Gavrića, Pejovića, Oditu, Radivojevića, Gafurova, Pavlovića, Jovanovića, Tumbasevića, Pešića, Bojovića,Markovića, Pantovića i Apiu.

Povodom starta priprema za sezonu 2017/18 u kojoj će ekipa Mladosti po prvi put u istoriji nastupati na tri fronta, prisutnim novinarima obratio se šef stručnog štaba Nenad Milovanović, koji je iskoristio priliku da najpre pozdravi sve predstavnike medija, a zatim se osvrnuo na prethodnu sezonu:

’’Iza nas je istorijska sezona za klub, u kojoj smo osvojili 4.mesto i izborili plasman u Kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope, a pored sportskog aspekta, uspeli smo da odradimo nekoliko ozbiljnih infrastrukturnih projekata. Kada je reč o infrastrukturi, pomenuo bih i poslednju investiciju koja je odrađena u ovoj kratkoj pauzi između dva prvenstva, a to je podzemno zalivanje glavnog i pomoćnog terena. Ono što bih istakao kao još jedan veliki uspeh u prethodnom periodu je to da smo posle dužeg niza godina uspeli da odblokiramo račun kluba. Na kraju ovog osvrta na sezonu iza nas hteo bih da se zahvali svim onim firmama i klubovima koji su nam uputili čestitke na ostvarenom rezultatu i nadam se da ćemo opravdati njihovo poverenje i u narednom periodu. U fudbalu, kao i u životu, ne može da se živi od stare slave, ne može da se živi od starih uspeha, oni ostaju u analima, ostaju u istoriji. Mi moramo da nađemo motiv, da napravimo kontinuitet dobrih rezultata, a mislim da je Evropa veliki motiv, kao i ponovno dokazivanje u domaćem prvenstvu koje će biti veoma teško i iscrpljujuće. Pripreme za novu sezonu su veoma specifične, jer moramo sa jedne strane da spremimo igrače, a sa druge strane oni moraju da ostanu sveži za utakmice u Evropi. Tokom 11 dana priprema u Ivanjici odigraćemo i jednu prijateljsku utakmicu sa ekipom Javora, a najverovatnije to će biti 18.juna. Odmah po povratku sa priprema, u četvrtak 22.juna sa početkom u 11:00 časova u Lučanima, odigraćemo prijateljsku utakmicu sa ekipom Partizana koja se tada vraća sa Zlatibora.’’

Milovanović je istakao da veliku zahvalnost Mladost duguje sportskim prijateljima iz FK Javor Matis koji su pomogli u realizaciji priprema plavo-belih u Ivanjici:

’’Želim da zahvali ljudima iz Javora na čelu sa njihovim predsednikom gospodinom Lazovićem. Ja stalno ponavljam da smo mi ljuti rivali na terenu, a veliki sportski prijatelji van njega. Izašli su nam u susret i bukvalno bez ikakve novčane nadoknade ustupili glavni i pomoćni teren na korišćenje. Javor je juče počeo pripreme i oni će jedan dan trenirati na glavnom terenu, a mi na pomoćnom, a zatim obrnuto, sve do kraja priprema u Ivanjici. U hotelu „Park“, koji je u izvanrednom stanju, dobili smo odličnan smeštaj, uz veoma povoljne finansijske uslove.’’

On se osvrnuo i na letnji prelazni rok koji zvanično počinje tek 19.juna, a to je poslednji termin kada u UEFA treba da se preda spisak igrača za 1.kolo kvalifikacija za Ligu Evrope:

’’Iako prelazni rok još nije počeo mi smo napravli dogovor sa nekoliko igrača koji će biti novi članovi našeg kluba. Radi se o Husnidinu Gafurovu, prednjem bočnom igraču koji je igrao za Javor, zatim u Lučane dolazi Ivan Marković koji je prošle polusezone predvodio napad napad Novog Pazara, a iz Bačke nam stiže napadač Bizmark Apia. Naše redove pojačaće i mladi Veljko Kijevčanin koji je rođen 1999.godine, a u Mladost dolazi iz čačanskog BIP-a i moći će da igra i za omladince i za prvi tim. Pregovaramo sa još nekoliko igrača i očekujem da u narednih nekoliko dana inteziviramo pregovore sa dva vezna igrača i jednim levim bekom. Posle osam godina igranja u Mladosti, Rajku Milosavljeviću je istekao ugovor i on će, koliko je meni poznato, od sledeće sezone nositi dres švajcarskog Lugana. Praktično to je dete našeg kluba i ja mu želim puno uspeha u daljoj karijeri i nadam se da će i u novom timu biti jedan od boljih igrača, kao što je bio kod nas. Takođe, ugovori su istekli Nebojši Gavriću, Radošu Protiću, Bojanu Čečariću i Marku Simiću i njima želim sve najbolje u nastavku karijere.’’

Prisutne novinare zanimala je tačnost pisanja u medijima da postoje ponude za Jovanovića, Šataru, Saničanina i još neke prvotimce:

’’Svakako da imponuju ponude našim igračima, jer to je dokaz da se u klubu dobro radi. Prelazni rok je dug i traje do 31.avgusta. Mi živimo od donacija i od transfera igrača pre svega, ukoliko apetiti kluba budu zadovoljen,i i ako igrači budu zadovoljni ponuđenim uslovima, očekujem da ćemo u toku leta napraviti jedan ili dva transfera.’’

Pogledajte prilog Sportnetwork-a sa ovog događaja:

FOTO: fkmladostlucani.com