Večeras su širom kontinenta igrani revanš mečevi 1.kola kvalifikacija za Ligu Evrope, takmičenje u kome učestvuju i tri naša predstavnika.

Odigravanjem revaš mečeva večeras je završeno 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni 2018/19. Sva tri predstavnika Srbije u ovom takmičenju, Radnički Niš, Partizan i Spartak Ždrepčeva krv, pobedama su izborila plasman u narednu rundu.

Nišlije su gostovale na Malti gde su ostvarili još jednu pobedu u duelu sa ekipom Gzire. Rezultat je bio 0:1(0:1), a strelac jedinog pogotka za spski tim bio je novajlija Radovan Pankov u 8.minutu susreta. Prvi meč odigran prošle nedelje u Nišu završen je pobedom ekipe Radničkog rezultatom 4:0(1:0). U narednom kolu ekipu Nenada Lalatovića čeka dvomeč sa predstavnikom Izraela, ekipom Makabija iz Tel Aviva, koja je eliminisala mađarski Ferencvaroš ukupnim skorom 2:1 (1:0; 1:1). Prvi meč će se igrati u Tel Avivu.

Crno-beli su na svom stadionu ugostili crnogorski Rudar iz Pljevalja i ponovo stigli do ubedljive pobede rezultatom 3:0(2:0). Strelci za srpski tim su na ovom susretu bili Danilo Pantić u 10.minutu, Ognjen Ožegović u 44.minutu i Rikardo Gomeš u 83.minutu susreta. Prvi meč odigran prošle nedelje u Nikšiću završen je pobedom ekipe Partizana, takođe rezultatom 0:3(0:1). U narednom kolu ekipu Miroslava Đukića čeka dvomeč sa predstavnikom Litvanije, ekipom Trakai iz istoimenog grada, koja je eliminisala kazahstanski Irtiš ukupnim skorom 1:0 (1:0; 0:0). Prvi meč će se igrati u Beogradu.

Subotičani su gostovali u Severnoj Irskoj i kao gosti nakon velike borbe savladali ekipu Kolerajna. Rezultat ovog susreta je bio 0:2(0:1), a strelci za ekipu Spartaka su bili Mile Savković u 33.minutu i Bojan Čečarić u 92.minutu susreta. Prvi meč odigran prošle nedelje u Novom Sadu završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). U narednom kolu ekipu Vladimira Gaćinovića čeka dvomeč sa predstavnikom Češke, ekipom Sparte iz Praga, koja je u prvom kolu bila slobodna. Prvi meč će se igrati u Novom Sadu.

Utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 26.jula i 02.avgusta.