Poslednji su sa pripremama krenuli Lučanci iza kojih je duga sezona tokom koje su nastupali na tri ’’fronta’’. Uoči prozivke i prvog treninga održana je konferencija za medije, a prisutnima se obratio šef stručnog štaba Nenad Milovanović.

Zvaničnom prozivkom i prvim treningom fudbaleri lučanske Mladosti otpočeli su pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu 2018/19. Stručni štab ekipe iz Lučana na startu priprema može da računa na 37 igrača.

Tim povodom u prostorijama kluba održana je i konferencija za štampu na kojoj je govorio šef stručnog štaba plavo-belih, Nenad Milovanović. On se na samom početku zahvalio prisutnim novinarima što prisustvuju početku priprema njegove ekipe, a potom se osvrnuo na planove kluba vezane za pripremni period:

’’Najkasnije u odnosu na ostale superligaše počinjemo ove pripreme. Razlog za to je što smo prethodnu sezonu takmičarski započeli u junu prošle godine utakmicom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a završili je 23.maja ove godine, utakmicom finala Kupa Srbije. Svesno smo dali igračima pauzu od skoro mesec dana, kako bi što odmorniji dočekali početak priprema. Radićemo u Lučanima do 25.juna, a potom odlazimo na Zlatibor, gde ćemo boraviti do 14.jula. Zatim se vraćamo u Lučane i zadnju nedelju uoči početka prvenstva provešćemo u našem gradu. Većina prvotimaca je na okupu, a njima smo priključili i nekoliko igrača iz našeg ’’B’’ tima LFK-a, kao i igrače sa pozajmice iz požeške Sloge, beogradskog BASK-a i užičke Slobode. Zbog tehničkih problema i zauzetosti hotela ’’Palisad’’, manji deo igrača ostaće u Lučanima do 30.juna, a potom će nam se priključiti. Ove pripreme su malo specifične, skraćene su i moraćemo da ih modifikujemo.’’


FOTO: fkmladostlucani.com

Šef stručnog štaba Mladosti se potom osvrnuo i na planove vezane za prelazni rok istakavši da neće biti mnogo odlazaka i dolazaka:

’’Očekujem da će klub do kraja prelaznog roka napraviti bar jedan ili dva dobra transfera, kako bi napunili budžet za narednu sezonu. Mislim da nam u ekipi treba i malo ’’sveže krvi’’. Nećemo previše igrača dovoditi, jer ćemo pokušati da afirmišemo nekoga od mladih fudbalera iz naših redova. Kada je reč o ’’formiranim’’ igračima, očekujem da dovedemo fudbalere koji će praviti prevagu na terenu, a pokušaćemo da angažujemo jednog napadača, jednog veznog igrača i jednog štopera. Štoper nam je potreban iz razloga što očekujemo ovog leta odlazak Šatare iz kluba.’’


FOTO: fkmladostlucani.com

Ambicije kluba su prema njegovim rečima ostale velike, da se u najmanju ruku ponove prethodne dve istorijske sezone:

’’Iza nas su dve dobre sezone, da ne budem skroman, mogu da ih nazovem istorijske. U prethodnoj takmičarskoj godini igrali smo finale Kupa Srbije, a sezonu pre toga igrali smo Kvalifikacije za Ligu Evrope. Teško je u kontinuitetu praviti takve rezultate, ali daćemo sve od sebe da predstojeća sezona bude jednako uspešna.’’


FOTO: fkmladostlucani.com

Tokom boravka na Zlatiboru fudbaleri Mladosti će odigrati sedam kontrolnih utakmica, i to:

27.jun – Spartak Ždrepčeva krv;
30.jun – Mordovija (Rus);
06.jul – Rudar Pljevlja;
12.jul – Konkordija (Rum);
14.jul – Zlatibor;
03.jul – još nije poznat protivnik;
09.jul – još nije poznat protivnik.

Na startu nove superligaške sezone, koja počinje 21.jula, ekipa Mladosti gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Vojvodine.