Predstavnici Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope dobili su danas na žrebu u Nionu rivale u prvoj rundi, kao i potencijalne rivale u drugoj rundi ovog takmičenja.

Aktuelni vicešampion i osvajač Kupa Srbije Partizan sastaće se na početku takmičenja sa ekipom Rudara iz Pljevalja. Prva utakmica igraće se u Crnoj Gori, dok će revanš meč biti igran u Beogradu.

Ekipa Radničkog iz Niša će se u prvom kolu sastati sa pobednikom dvomeča između Sant Julije iz Andore i Gzire sa Malte. Prvi meč će Nišlije igrati u gostima, a revanš će igarti kao domaćini.

Subotički Spartak Ždrepčeva krv će se na startu sastati sa klubom Kolerejn iz Severne Irske. U prvoj utakmici ekipa Spartaka će biti domaćin, dok će se revanš igrati u Severnoj Irskoj.

Utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se 12. i 19. jula.

Poznati su i potencijalni rivali naših predstavnika u drugoj rundi takmičenja, naravno ukoliko uspešno prebrode prvu rundu kvalifikacija.

Fudbaleri Partizana će, ukoliko budu uspešniji od ekipe Rudara iz Pljevalja, u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Irtiša iz Kazahstana sa boljim iz duela Kefn Druids iz Velsa i Trakai iz Litvanije.

Rival Radničkom u drugoj rundi kvalifikacija mogao bi da bude mađarski Ferencvaroš ili Makabi Tel Aviv iz Izraela.

Ekipa subotičkog Spartaka će se, ukoliko bude uspešnija od ekipe Kolerejn iz Severne Irske, u drugom kolu kvalifikacija sastati sa češkim predstavnikom, ekipom Sparte iz Praga.

Utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se 26.jula i 02.avgusta.