Fudbaleri i stručni štab novog superligaša, Dinama iz Vranja, započeli su juče pripreme za prvu sezonu u elitnom rangu. 

Okupljanjem i prvim treningom Dinamo iz Vranja je započeo pripreme za prvu superligašku sezonu. Teška materijalna situacija uslovila je da pripreme kasne, ali se rukovodstvo kluba nada da će obećana pomoć države stići na vreme i da će biti formiran tim koji može da se takmiči ravnopravno u elitnom rangu. O tome je u izjavi za medije govorio prvi čovek kluba i šef stručnog štaba Dragan Antić koji je naglasio da će formiranje tima i tok priprema zavisiti isključivo od raspoloživih sredstava:

’’Počeli smo danas pripreme, bilo je pitanje da li ćemo ih uopšte počinjati zbog teške finansijske situacije. Dobili smo obećanje da će nam država pomoći, jer od grada ne možemo mnogo da očekujemo, grad je u teškoj finansijskoj situaciji. Moramo da dovedemo najmanje deset igrača, možda i dvanaest, i to proverenih. Konkurencija u Super ligi je jaka, moramo dobro da se pripremimo, razlika u kvalitetu između Prve lige i Super lige je velika. Možda malo kasnimo, ali se nadam da ćemo se uigrati. U hodu ćemo dovoditi pojačanja, u zavisnosti od toga koliko budemo imali para. U svakom slučaju sigurno je da Vranje i svi Vranjanci žele da igraju u Super ligi. Moraćemo da igramu u Surdulici, ali dolaziće i tamo. Ako se ispuni obećanje da se izgradi jedna tribina za nekih dve hiljade ljudi, kao i svlačionice i sve što je neophodno, možda se preselimo i pre zime u Vranje. Prvih desetak dana treniraćemo ovde, a posle ako budemo u mogućnosti idemo u Sloveniju na drugu fazu priprema. Tamo je sada najbolje, ima dosta ekipa, a nama je potrebno dosta utakmica da bismo se uigrali. Bilo bi idealno da tamo budemo dve nedelje, kao i da odigramo pet-šest utakmica.’’


FOTO: Youtube/Printscreen

FOTO: Youtube/Printscreen

FOTO: Youtube/Printscreen

Ekipa Dinama će sezonu započeti 21.jula, a protivnik u prvom kolu biće aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde. Meč će biti odigran na stadionu ’’Rajko Mitić’’.