Stručni štab aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde, obavio je danas prozivku igrača i odradio prvi trening. Time je započeo proces priprema za novu dugu i napornu sezonu i borbu na tri ’’fronta’’.

Crveno-beli, aktuelni šampioni, započeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da ostvare dugo čekani plasman u Ligu šampiona i da stignu do ’’duple krune’’. Sezona počinje već u prvoj polovini jula, pa izabranike Vladana Milojevića čeka izuzetno težak zadatak da što spremniji uđu u prve okršaje. Okupljene igrače i članove stručnog štaba obišli su članovi rukovodstva, na čelu sa predsednikom kuba Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, i poželeli im puno uspeha u radu.

U svom obraćanju prisutnim predstavnicima medija generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić  je istakao da su očekivanja uvek ista, najveća:

’’Očekivanja pred novu sezonu su uvek ista, osvajanje šampionske titule kao najvažniji cilj i što duži ostanak u Evropi. Ove godine startujemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i uradićemo sve što je moguće da postignemo što bolji rezultat. Bio bih zadovoljan i plasmanom u Ligu Evrope, da ponovimo prošlogodišnji uspeh, ali kao profesionalci moramo da budemo fokusirani na najviše ciljeve.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

On se potom osvrnuo i na aktuelni prelazni rok istakavši da je klub fokusiran na angažovanje samo nekoliko ’’pravih’’ pojačanja, pored dva već pristigla, i da je sačuvan ’’kostur’’ ekipe koja je prošle sezone postizala sjajne rezultate:

’’Završavamo svu neophodnu papirologiju oko Stoiljkovića, očekujem ga već sutra na treninzima. Kao što smo i ranije najavili neće biti velikih odlazaka, niti dolazaka. Primarni cilj je bio da sačuvamo kostur ekipe, to smo uspeli, osim u slučaju Le Taleka za kojeg mi je izuzetno žao što nismo uspeli da ga zadržimo. Dovešćemo jednog štopera izvanrednog kvaliteta sigurno, dakle možda dovedemo još jednog ili dva igrača.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević je na prozivci i prvom treningu na raspolaganju imao 29 igrača. Nedostajali su reprezentativci Radonjić i Rodić, kao i Stojković, Milijaš i Ben koji su dobili produženi odmor. Na spisku igrača koji su započeli pripreme nalaze se:

Milan Borjan, Nemanja Supić, Aleksandar Stanković, Miloš Gordić, Filip Stojković, Vujadin Savić, Abraham Frimpong, Stefan Hajdin, Strahinja Eraković, Srđan Babić, Marko Gobeljić, Nenad Krstičić, Nemanja Milić, Branko Jovičić, Slavoljub Srnić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Aleksandar Pešić, Dejan Joveljić, Muhamed Ben, Damjan Gojkov, Milan Pavkov, Andrija Luković, Filip Bainović, Ze Markos, Veljko Nikolić, Aleksa Terzić, Stefan Cvetković i Vanja Vučićević.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Strateg crveno-belih je u svom obraćanju istakao zadovoljstvo zbog elana i raspoloženja svojih igrača na prvom okupljanju, kao i rezultata testiranja:

’’Mislim da smo imali dovoljno vremena da se odmorimo. Lično se radujem što počinjemo ponovo da treniramo. Rezultati testiranja su dobri, što znači da su se igrači i odmorili, ali i polako pripremali za obaveze koje dolaze. Videćemo kakav nam je roster, prva tri dana ćemo raditi u Beorgadu, u četvrtak putujemo na Zlatibor gde ćemo uraditi glavni deo priprema. Nakon toga sledi Austrija gde ćemo igrati četiri utakmice i 3.jula se vraćamo. To je sasvim dovoljno vremena da se pripremimo i za prve utakmice, do tada ćemo znati protivnika. Igrači su vedri, raspoloženi. Nedostaju reprezentativci Radonjić i Rodić, kao i Stojković, Milijaš i Ben koji imaju produženi odmor, i njih brzo očekujemo. Mogu da kažem da jesam ponosan jer Zvezda ima dva reprezentativca. To je potvrda i naše dobre sezone, i njihovog rada. Imamo puno igrača koji zaslužuju da igraju. Kolektiv uvek izbacuje pojedince. Puno mi je srce, nadam se da će dostojanstveno predstavljati Srbiju i Crvenu zvezdu.


FOTO: crvenazvezdafk.com

FOTO: crvenazvezdafk.com

On se potom osvrnuo i na aktuelni prelazni rok istakavši da ga raduje dolazak Jovančića i Melega, igrača koji su bili želja stručnog štaba:

’’Pored Jovančića, i Meleg je sa nama, na našu radost. Igrač kojeg smo želeli i očekivali. Što se tiče odlazaka i dolazaka, biće ih. Da se ne ponavljam kao prošle godine, jedva čekam 1.septembar, do tada će se svašta pisati i govoriti. U ovom trenutku direktor Mrkela radi svoj posao jako dobro, on je na to fokusiran, a ja sam fokusiran na teren. Imamo i omladince koje ćemo priključiti, i videćemo kakav će spisak igrača biti za Austriju, a takođe i za Zlatibor. Spisak se menja iz dana u dan, i neukusno je da vam sada nešto kažem, videćete već u četvrtak. Voleo bih da se i Stoiljković priključi do četvrtka, voleo bih da imam sve igrače. Ali, prelazni rok je živa stvar, jasno mi je da ne može uvek da bude onako kako želim.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Na pripremama u Austriji crveno-beli će odigrati četiri kontrolne utakmice. Prvu će odigrati 25.juna protiv Rida, 28.juna protivnik će im biti Apolon, dok će 30.juna odmeriti snage sa LASK-om. Ove tri utakmice biće odigrane u mestu Vindišgarstenu, gde će ekspedicija Crvene zvezde biti smeštena. Poslednja provera igraće se nadomak Linca 2.jula, a protivnik će biti Bohemijan.

Crveno-beli će sezonu početi za mesec dana, 10. ili 11.jula, mečevima prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, a protivnik još uvek nije poznat.

Pogledajte video izveštaj sa ovog događaja: