Jedan od najzanimljivijih mečeva 36.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Biće to ovoga puta duel bez rezultatskog značaja, ali i duel za prestiž koji u mečevima ova dva tima uvek ima veliki značaj, pa nema sumnje da ćemo gledati odličan fudbal.

Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 8.mesto na tabeli sa 25 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Novosađani su kao gosti ubedljivo poraženi u Nišu u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 5:0. Ekipa Crvene zvezde je obezbedila 1.mesto na tabeli i na svom kontu ima 54 boda. U prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu ubedljivo savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 4:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala dva međusobna susreta, a oba su Beograđani rešili u svoju korist. Prvi meč odigran je u Beogradu, a Crvena zvezda je slavila rezultatom 2:0(1:0). Strelci su za domaći tim tom prilikom bili Mičel Donald i Gelor Kanga. Drugi meč odigran je tokom ovog proleća u Novom Sadu, a gosti su tom prilikom slavili rezultatom 1:2(0:1). Strelac jedinog pogotka za novosadski tim bio je Eze Vincent, dok su strelci za Crvenu zvezdu bili Mičel Donal i El Fardou Ben (penal). Ako posmatramo rezultate prethodnih 55 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2018) ekipa Crvene zvezde je bila daleko uspešnija sa 37 pobeda, uz 8 remija i 10 poraza. Zanimljivo je da su beogradski crveno-beli poslednjih pet duela rešili u svoju korist.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa željom da pruže maksimum protiv novog šampiona i tako se na najbolji mogući način oproste od domaće publike na kraju teške i ne baš uspešne sezone. Pomoćni trener novosadskog tima Goran Šaula istakao je da su gosti favoriti, ali da ni njegov tim nije bez šansi:

’’Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam Crvenoj zvezdi na tituli i jednoj izvanrednoj sezoni u kojoj su u Evropi odigrali fenomenalno i nisu imali sreće da odu dalje. Što se tiče sutrašnje utakmice Crvena zvezda je favorit i tu nema dileme. Imaju kvalitetniju ekipu od nas, ali mi imamo obavezu da pružimo maksimum i ne sumnjam da će tako biti. Probaćemo da ponovimo igru kao protiv Partizana i videćemo za šta će to biti dovoljno. Kao i za prethodne utakmice imamo problema sa sastavom, ali ne žalimo se. Već radimo i pripremamo ekipu za sledeće prvenstvo, tako da će na sutrašnjoj utakmici dvojica igrača iz naše omladinske škole dobiti šansu da budu među 18 fudbalera. To su Mandić i Nešković koji je već debitovao za prvi tim. Trenerima je obaveza da motivišu igrače za svaku utakmicu, tako da ćemo to i uraditi. Znate i sami šta znači ime Crvene zvezde, pa će svi igrači biti dodatno motivisani za taj meč i u to nemojte sumnjati. Nastupiće igrači koji su igrali i na prethodnim utakmicama, jer ovo nije nikakva audicija. Neki koji su manje igrali će možda dobiti šansu u drugom poluvremenu, ali startna postava će sigurno biti naša najkvalitetnija ekipa u ovom momentu.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju svi priželjkuju maksimalan učinak u poslednja dva ovosezonska susreta, a cilj je i da neki igrači dobiju ozbiljniju minutažu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da ne sme biti opuštanja:

’’Sutra igramo pretposlednju utakmicu ove sezone, i igraćemo je kao i što smo igrali prethodne utakmice. Možda za nas u ovom trenutku nije od takmičarskog značaja, ali očekujem pravu derbi utakmicu. Vojvodina zaslužuje bolje mesto na tabeli, igraju pred svojim navijačima, pobediili su i Partizan u Novom Sadu i neće nedostajati tog takmičarskog karaktera. Što se tiče sastava, neću moći da računam na Babića koji ima kartone, i još nekoliko igrača je imalo sitne probleme pa ćemo videti sa doktorima. U svakom slučaju, možda ćemo izvesti sastav sa igračima koji su imali manju minutažu.  Uvek je lepo igrati na Karađorđu i očekujem da će publika uživati. Ne sme da bude opuštanja i ne dozvoljavam ga. To jesu utakmice gde ne bih želeo da imamo problema sa povredama, ali uvek mora da se nađe motiv i mislim da dok se igra u Zvezdi uvek se ima motiva. Moram da pohvalim i igrače jer iako su već šampioni, pokazuju veliku dozu profesionalizma, odlično treniraju i u ovakvim uslovima uspevaju da nađu motiv i to me izuzetno raduje i nadam se da će do kraja prvenstva biti tako.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti na dan odigravanja, u periodu od 12:00 do 17:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 400,00 dinara, Jug – 400,00 dinara, Istok – 500,00 dinara i Zapad – 600,00 dinara. Za navijače gostujućeg tima rezervisana je južna tribina stadiona ’’Karađorđe’’.

Meč 36.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se danas, u nedelju 13.maja 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com